Maleahi-mesagerul II

Blestemul nu este arma lui Dumnezeu pentru pedepsirea celor ce nu asculta, manipularea nu e puterea Dumnezeului nostru. Blestemul este „rasplata ” care in mod natural il asteapta deja pe orice om, datorita neascultarii si necredintei primilor oameni.Singura cale de a scapa de el este intrarea sub binecuvantarea lui Dumnezeu. El  ne binecuvanta dandu-ne dragostea Sa. Refuzul dragostei Lui, asa cum am vazut deja , aduce automat blestemul.

El ne binecuvanta luandu-ne in slujba Sa . Implinirea cu nebagare de seama a slujbei ne lasa prada aceluiasi blestem.Preoti lui Israel se pare ca nu au inteles toti acest lucru.In ce au gresit? In loc sa-si puna inima sa-i dea slava lui Dumnezeu, priveau la fata oamenilor.In loc sa inteleaga ca ei sunt inlocuitorii intaiului nascut care trebuia inchinat Domnului, facand voia Domnului, lua asta ca un serviciu. Aratau ca se tem mai mult de oameni decat de Dumnezeu si ca ii iubesc mai mult pe oameni decat pe Dumnezeu, ca se iubesc pe ei insisi mai mult decat pe Dumnezeu. Au facut astfel din lege un prilej de ratacire pentru multi si legamantul cu Levi a fost rupt.

 „Dacă nu veţi asculta, dacă nu vă veţi pune inima ca să daţi slavă Numelui Meu, zice Domnul oştirilor, voi arunca în voi blestemul şi voi blestema binecuvântările voastre; da, le-am şi blestemat, pentru că n-aveţi pe inimă porunca Mea.”

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s