Fapte VI

Una din afirmatiile ucenicilor a fost ca ei toti cei din Ierusalim au rastignit pe Domnul vietii, au condamnat pe cel Nevinovat. Replica preotilor celor mai de seama aduce in discutie intreaga rasa umana . In adevar marii preoti nu l-au condamnat  pe Isus , Pilat a rostit sentinta si nu ei ,conducatorii poporului au cerut executarea  Lui ci norodul. Dar au fost ei nevinovati ? Cautau in mod nejustificat ucenicii sa arunce asupra lor singele acelui Om ?

Pentru ca biblia ne arata toata siretenia cu care au lucrat acei oameni noua ne este simplu sa spunem ca marii preoti erau vinovati. Dar pentru ca sa nu ramana undeva o indoiala despre vinovatia acelor oamenii si altora , intelepciunea lui Dumnezeu a facut ca Isus cu numai o zi inainte de prinderea Lui sa le spuna o pilda. In ea sunt condamnati toti cei care au avut o inima inchisa fata de Isus prin faptul ca au avut o inima inchisa fata de oricare dintre cei mai mici frati sau semeni ai Lui.

Iar in cazul marilor preoti priviti ce spunea El. L-au vazut acesti oameni pe Isus descult si flamand, insetat si gol , strain si suferind si in temnita, si niciunul nu a facut ceva pentru El cu atat mai mult cu cat Legea le-o cerea. Se puteau ei declara nevinovati macar intr-un fel?

Tristete mare vine atunci cand acelasi Om fata de care ai gresit sa iti dea sansa sa te corectezi si orgoliul tau sa te impiedice, ba mai mult bunatatea Lui sa te taie la inima si sa fi hotarat sa continui in rautatea ta.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s