Fapte XIV

Să ştiţi dar, fraţilor, că în El vi se vesteşte iertarea păcatelor,  şi oricine crede este iertat prin El de toate lucrurile de care n-aţi putut fi iertaţi prin Legea lui Moise. Pavel vesteste iertarea deplina o data pentru totdeauna . Ganditi-va ce lupta si ce disciplina are de dus omul cu firea lui. Ca adica ea nu mai are nimic de adaugat sau de facut . Nici o fapta pentru neprihanirea lui, nici o abilitate, nici o jertfa sau sacrificiu , adica ea nu mai conteaza in procesul acesta .  

Cei care reusesc sa tulbure adunarile stiu ca intodeauna vor gasi o cale de intrare in punctul acesta , Hristos plus inca ceva , fie cat de mic .Dar cei care au fost socotiti neprihaniti prin credinta si se intorc iarasi la fire, prin lege , au cazut din har,raman sa dea socoteala la sfarsit potrivit legii.

Ucenicii au  in vedere sa raspandeasca vestea aceasta .Hristos a facut lucrarea aceasta cand inca noi nu capatasem nimic prin lege.  Noi rătăceam cu toţii ca nişte oi, fiecare îşi vedea de drumul lui, dar Domnul a făcut să cadă asupra Lui nelegiuirea noastră, a tuturor….  Domnul a găsit cu cale să-L zdrobească prin suferinţă…  Dar, după ce Îşi va da viaţa ca jertfă pentru păcat, va vedea o sămânţă de urmaşi, … . Va vedea rodul muncii sufletului Lui şi se va înviora. Prin cunoştinţa Lui, Robul Meu cel neprihănit va pune pe mulţi oameni într-o stare după voia lui Dumnezeu şi va lua asupra Lui POVARA  nelegiuirilor lor.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s