Marcu II

Conform acestui capitol sunt cateva lucruri care intodeauna il impiedica pe om sa ajunga la Hristos. Primul lucru este,  multimea de oameni. Acestia fie se ingramadesc din curiozitate,  fie se inghesuie pentru beneficii dar tot mereu stau in calea celor care vor sa aiba intimitate cu Hristos . Pentru omul care vrea sa isi marturiseasca pacatele aceste multimi sunt un deranj destul de mare si daca nu ar fi cativa ucenici care sa il poarte pe brate probabil ca omul sincer s-ar lasa pagubas.

Un alt lucru care se opune cautatorului de Hristos este religia . Ea este potrivita pentru cei neprihaniti si sfinti dar vamesii si pacatosii nu sunt primiti in mijlocul grupului lor si daca ar fi dupa religiosi oamenii acestia nu ar ajunge niciodata sa stea fata in fata cu Isus . Diferita personalitate a lui Hristos a fost ca El a vazut si nu sa sfiit sa cheme la El aceasta categorie de oameni si cand El cheama acesti cautatori nu scapa sub nici o forma prilejul.

O piedica consistenta este tiparul . Multi oameni l-au simpatizat pe Isus dar nu l-au putut urma pentru ca nu corespundea cu programul si obiceiurile lor . S-au privat acestia sa vada cu ochii lor minuni, sa asculte cu urechile lor adevarul si intelepciunea lui Dumnezeu, sa simta dragostea lui Hristos .

Si in final Marcu ne povesteste cum unii oameni nu au inteles lucrurile ascunse a lui Dumnezeu si asa au ajuns sa se fereasca de lucruri decat sa il cinsteasca pe Dumnezeu. Superstitia ia tinut pe unii oameni la marginea lanului de grau , au facut trei pasi in spate ca si cand o mata neagra le-ar fi taiat calea si s-au intors acasa fericiti ca au evitat un mare dezastru . In acelasi timp unii s-au tinut hotarat de Isus .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s