Aceesi gresala

Când S-a apropiat de cetate şi a văzut-o, Isus a plâns pentru ea.

Tot Israelul era obisnuit atat de tare cu ideea aceasta ca altcineva trebuie sa moara ca ei sa traiasca, de la acel miel de paste. Lucrul acesta sa imbibat in viata lor atat de mult incat il aplicau la orice . Ei una stiau ,mai bine sa moara unul decat sa li se strice tuturor planurile, pe care le credeau ca fiind exact voia lui Dumnezeu si pentru simplu fapt ca ei erau din poporul lui Dumnezeu . Cine nu era din religia aceasta trebuia sacrificat , pentru binele tuturor, pentru ca ar contrasta atat de mult cu ei incat fara cuvinte ar putea transmite unora ideea ca ei nu fac ceea ce trebuie. Asa au ucis pe prorocii .

Aceasta atitudine o nutreau si pentru Isus , cand totusi l-au vazut venind la Ierusalim si-au reprimat orice actiune pentru ca mai aveau cu privire la El un interes, sa ii scape de romani, El si ucenicii Lui. Isi puneau ramurile pe jos si il aclamau incercand sa il impulsioneze sa le indeplineasca lor dorintele.Isus nu sa increzut in ei pentru ca le cunostea gandurile.Dar Isus ia iubit si si-a dorit sa  poata sa ii schimbe.

Dupa multi multi ani am impresia ca se repeta aceeasi poveste . Biserica este plina de oamenii care stiu ca altcineva trebuie sa moara ca ei sa traiasca . Il sacrifica pe Isus si pe frati ca si isi apere interesele ,cred ca doar ei sunt din poporul lui Dumnezeu si numai ei fac exact ceea ce trebuie .Suporta oamenii acestia pe unii pana isi implinesc planurile cu ei si pe cine nu le face voia il dau afara pe motiv ca strica atmosfera.

Cred ca Domnul Isus se apropie din nou de cetate , nu stiu daca plange dar stiu ca isi va duce la bun sfarsit lucrarea.  El Îşi are lopata în mână, Îşi va curăţi cu desăvârşire aria şi Îşi va strânge grâul în grânar, dar pleava o va arde într-un foc care nu se stinge. 

 „ O dacă ai fi cunoscut şi tu, măcar în această zi, lucrurile care puteau să-ţi dea pacea! Dar acum, ele sunt ascunse de ochii tăi.” 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s