Dezbinari

 Ei sunt aceia care dau naştere la dezbinări, oameni supuşi poftelor firii, care n-au Duhul.

Oamenii care dau nastere la dezbinari sunt oameni care nu isi pot lua privirile de la ceea ce ia facut sa cada. Sunt oameni care au gresit pentru ca au fost slabi in un domeniu oarecare din viata lor , problema nu este caderea ci lipsa de putere de a recunoaste si a parasii acel lucru . Patima arata faptul ca nu exista o rastignire a eu-lui lor, adica sunt condusi tot de firea pamanteasca nu de Duhul . Un astfel de om nu poate urmarii binele comunitatii ci doar a lui. Patima este una din modalitatile prin care un om face voia celui rau si nu voia lui Dumnezeu.Coloseni 3:5 De aceea, omorâţi mădularele voastre care sunt pe pământ: curvia, necurăţia, patima, pofta rea şi lăcomia, care este o închinare la idoli.

Oamenii care dau nastere la dezbinari sunt oameni care cauta ce le place lor si nu sufera in felul acesta parerile altora care pot chiar sa arate spre un lucru bun . Arta diplomatiei mascheaza atat de tare dorinta aceasta de implinire a voii proprii incat cu greu cineva poate sa remarce pe omul acesta egoist.

Oamenii care dezbina sunt oamenii care vor sa faca judecata dar nu au nici o autoritate pentru ca faptele pe care le condamna sunt savarsite si de ei insisi . In felul acesta adunarile lor sunt vesnice prilejuri de polemici .

Oamenii care dezbina sunt oameni care nu au inteles lucrarea la care s-au inrolat si rolul lor in aceasta. In felul acesta unii vor sa faca lucrarea altora in loc sa fie credinciosi in lucrul incredintat lor. Ei vor să fie învăţători ai Legii şi nu ştiu nici măcar ce spun, nici ce urmăresc.

Oamenii care dau prilej de dezbinare sunt oamenii care nu il cunosc pe Dumnezeu. Stiu despre El dar niciodata nu isi amintesc la timpul potrivit ceea ce stiu. Ei nu afla ca Dumnezeu poate rezolva o problema daca o pui in mana Lui decat dupa ce au irosit toate ideile lor.Ei nu asculta ce le sopteste Duhul Sfant decat cand raman singuri de toata gloata care ii inconjoara si ii intarata. Ei nu stiu ca Dumnezeu are caile Lui si timpul Lui de aceea s-au si pornit la cearta incercand sa arate cine dintre ei este mai înţelept şi priceput.  Înţelepciunea aceasta nu vine de sus, ci este pământească, firească, drăcească. Căci, acolo unde este pizmă şi duh de ceartă, este tulburare şi tot felul de fapte rele.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s