Ferice ?

Dupa numai cateva zile de cand Isus isi incepe lucrarea  si vorbirea se strange in apropierea Lui o multime de oameni. Se uita Domnul la ei, ii vede ca sunt dintre cei mai de jos , apoi incepe sa ii invete astfel…. Ceea ce apreciaza si asteapta Dumnezeu este diferit de ceea ce apreciaza oamenii . Dumnezeu ii apreciaza pe cei care nu au o parere prea inalta despre ei insisi -pentru oamenii ca acestia sa pregatit imparatia. Dumnezeu ii apreciaza pe cei care acum sunt intristati in sufletul lor – apropierea Lui da rezultate.Dumnezeu ii apreciaza pe cei linistiti si fara rautate , ei au o mostenire; pe cei cu dorinta intensa de curatie , lor li se va implini dorinta; pe cei care simt cu altii, ei vor avea parte de mila. Dumnezeu ii apreciaza pe cei cu inima curata , pe cei ce fac pace, pe cei in suferinta din pricina dreptatii , pe cei ponegriti din pricina Numelui Lui .

In invatatura aceasta sunt cateva lucruri frumoase, foarte frumoase. Domnul Isus nu a venit sa puna mari greutati si dificultati oamenilor pentru a putea intra in Imparatia Lui Dumnezeu . Asa ca El isi incepe lucrarea aratand de la inceput principiile simple si fericind pe oamenii care nu au prea mult de renuntat pentru a ajunge la aceste principii. Pentru ca Imparatia aceasta nu este a unui om limitat ci a unui Dumnezeu , cei care intra in ea nu trebuie sa aduca nimic ca sa complecteze sau sa creasca valoarea , ba chiar este obligatoriu necesar sa lase totul afara .

Ferice deja de cei care … , care sunt asa cum spune El in Matei 5, ferice.Pentru ceilalti la treaba , e nevoie sa intelegem ca e de scazut nu de adaugat ceva in asa fel incat El sa incapa din belsug in noi si Duhul lui Dumnezeu la fel.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s