Bogatii

Ucenicii au rămas uimiţi de cuvintele Lui. Isus a luat din nou cuvântul şi le-a zis: „Fiilor, cât de anevoie este pentru cei ce se încred în bogăţii să intre în Împărăţia lui Dumnezeu!

Lucrul care este de retinut in pasajul din Marcu 10 este ca desi unii oameni au o viata extraordinara, ca acest neprihanit , nu pot intra in Imparatie. Greu de crezut, da si ucenicii au ramas uimiti de invatatura Lui. Ce anuma ii impiedica? Mandria , siguranta de sine. Bogatia nu este nimic periculos , nici furtul, nici minciuna, nici curvia, nici altele. Se poate scapa de ele in masura in care cineva se goleste de mandrie, de eu-ul lui care ii cere totul pentru el si care reduce totul la el, si incepe sa iubeasca pe Dumnezeu si pe aproapele lui asa cum s-a iubit pe sine inainte. Ce treaba mai are sa furi , sa minti , sa agonisesti, sa fi duplicitar, sa areti cat sti ,cat ai ,ce esti?

Mâhnit de aceste cuvinte, omul acesta a plecat întristat de tot, căci avea multe avuţii…. Ucenicii au rămas şi mai uimiţi şi au zis unii către alţii: „Cine poate atunci să fie mântuit?” Cei care i-au aminte la cuvintele lui Dumnezeu.   Căci niciun cuvânt de la Dumnezeu nu este lipsit de putere.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s