Conducatorii

Desi au trecut multe generatii de la vremea lui Ioan se pare ca multi conducatori religiosi contemporani se zbat in aceeasi gresala pe care au facut-o predecesorii lor. Ei se apara mereu pe ei si traditiile lor. Toate lucrurile de care sunt deranjati sunt lucruri care vin in contrast cu ceea ce fac ei si tot ce nu fac ei, considera ca nu este bun. Cand ucenicii mancau cu mainile nespalate era suparati ca astfel se duce traditia lor .Cand Domnul Isus statea la masa cu pacatosii erau maniosi ca lumea ii va desconsidera pe ei findca ei nu faceau asa . Cand se scoteau dracii si se faceau vindecari nu suportau findca ei care erau varful nu puteau face aceasta .

Dumnezeu nu a urmarit sa puna in frunte oameni care sa ii pazeasca teologia ca nu cumva sa se piarda vreo forma sau vreun obicei. El nu are nevoie de paznici dar s-ar bucura daca unii ar deveni ca niste frati mai mari. Accentul trebe pus nu pe:’ sa pazeasca’, ci pe:’ sa ii invete’.

 ‘Norodul acesta,  spune Domnul Isus, Mă cinsteşte cu buzele, dar inima lui este departe de Mine.Pe baza acestor cuvinte multi se si ridica sa acuze norodul, cand totusi Isus condamna pe fruntasii norodului. Datorita lor a ajuns multimea la asa un standard de umblare cu Dumnezeu. I-au fortat pe toti sa se tina de datini si de porunci omenesti si inima lor a ramas afara si departe de prezenta lui Dumnezeu. Litera legii da, era respectata dar spiritul ei le era necunoscut. 

Nu este nici o cinste pentru Dumnezeu sa vada oameni in genunchi sub povara poverilor greu de purtat pe care administratorii Imparatiei le leaga pe spinarea norodului. El inca tanjeste dupa inima lor, ferice de cei care-i ajuta pe oameni si le arata cum sa I-o predea.

Dacă învaţă cineva pe oameni o învăţătură frumos alcatuita şi nu se ţine de cuvintele sănătoase ale Domnului nostru Isus Hristos şi de învăţătura care duce la evlavie, apoi devine plin de mândrie desi nu ştie nimic folositor, findca indreapta pe oameni pe calea cercetărilor fără rost şi a certurilor de cuvinte, din care se nasc pizma, certurile, clevetirile, bănuielile rele, zadarnicile ciocniri de vorbe ale oamenilor neregenerati, stricaţi la minte, lipsiţi de adevăr şi care cred că evlavia este un izvor de câştig.

Fereşte-te de astfel de oameni. 1Timotei6:3-5

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s