Duhul si puterea lui Ilie ( II )

Ioan  va merge înaintea lui Dumnezeu, în duhul şi puterea lui Ilie, ca să întoarcă inimile părinţilor la copii şi pe cei neascultători, la umblarea în înţelepciunea celor neprihăniţi, ca să gătească Domnului un norod bine pregătit pentru El.”

Ilie a fost un om determinat, manat de o legatura puternica cu Dumnezeu si de un sentiment puternic al dreptatii. Acesta a fost si duhul si puterea lui Ioan. In modul acesta Ioan s-a ridicat sa rezolve problema generatiei lui: care era adevarata neprihanire .

Patru sute de ani in care Dumnezeu nu a mai vorbit poporului si-au spus cuvantul.Oamenii au urmat o religie, un pachet de reguli si exercitii menite mai degraba sa le creasca stima de sine in raport cu divinitatea decat sa le rezolve problemele sufletului. Nu treceau niciodata granitele stabilite de Lege nici macar ca sa faca bine. Conducatorii s-au foflosit de Lege ca sa creasca ei in ochii oamenilor nu sa il slaveasca pe Dumnezeu. Religia lor era ceva ce avea de a face cu nationalismul si cu apararea grupului lor restrans si considerat aparte. Religia le rupea orice compasiune pentru oameni si chiar pentru cei din casa lor. Religia le dadea motive sa nu asculte de scripturi si totusi sa creada ca sunt fara vina, neprihaniti .

Ioan a venit sa transmita ca Dumnezeu a avut mila (asa se traduce numele Ioan), dar acum s-a hotarat sa inceapa sa restaureze efectiv lucrurile. Prin Hristos Isus vrea sa dea neprihanirea pentru orice om care crede aceasta. Intelegand aceasta Ioan a lucrat cu determinare si putere ca sa corecteze problema generatiei sale.

El nu sa temut sa-i confrunte pe cei ‘alesi’, transmitand prin aceasta un adevar extraordinar. Ioan zicea dar noroadelor care veneau să fie botezate de el: „Pui de năpârci, cine v-a învăţat să fugiţi de mânia viitoare? Si adevarul era ca oamenii traiesc dupa cum doresc ei dar vor sa pastreze o relatie buna si cu divinitatea.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s