Duhul si puterea lui Ilie (III)

Iată, vă voi trimite pe prorocul Ilie înainte de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare şi înfricoşată.El va întoarce inima părinţilor spre copii şi inima copiilor spre părinţii lor, ca nu cumva, la venirea Mea, să lovesc ţara cu blestem!”

Cea de a treia perioada cand se va manifesta duhul si puterea lui Ilie va fi inainte de revenirea Domnului Isus. Aceasta va fi o a treia perioada teribil de dificila. Intelegand din scripturi ca ‘Ilie’ va veni restaureze sfintenia si unitatea, pot afirma fara sa ma tem ca gresesc ca timpul venirii lui este foarte aproape, asta daca nu cumva el sa si nascut.

Maleahi indreapta ochii celui care citeste spre doua imagini pentru a il face sa inteleaga lucrarea pe care acest Ilie o va avea de infaptuit. Prima imagine este ‘aduceti-va aminte de Moise la Horeb’. Daca ne aducem aminte sau citim Exod 19, vedem ca Moise a sfintit poporul intrucat trebuia sa se intalneasca cu Dumnezeu. Nu ma surprinde asemanarea, Ilie trebuie sa sfinteasca poporul pentru ca trebuie sa se intalneasca cu Hristos. Ce ma surprinde sunt niste elemente care apar atunci si despre care biblia le descrie ca fiind si in ziua Domnului. Se vorbeste de nor, de trambita,de  varful muntelui.

A doua imagine este cea in care ni se spune ca, copii se intorc cu inima spre parinti si parinti cu inima spre copii. Poate insemna orice, ca se reintoarce ascultarea , ca se reinventeaza respectul, ca dragostea va creste, ca va fi la moda credinciosia, etc, dar eu cred ca este vorba in primul rand de unitate. Nu va fi vorba de ecumenism ci de acea unitate care se realizeaza intre cei care se curatesc si isi pun toata determinarea sa il caute pe Dumnezeu. Aceasta unitate este zugravita frumos in cartea Ezra. Oamenii s-au intors din robie, dupa 40 de ani, din locuri diferite, cu tot felul de obiceiuri , cu tot felul de pareri, fiecare cu un mic conducator si simpatizant al lui. Dar si-au pus inima sa restaureze Casa lui Dumnezeu. Cand gaseau fiecare cate un lucru din pricina caruia lucrarea nu inainta se curatea el si toti cei care erau in aceeasi situatie cu el fara nici un fel de obiectii.Copiii lui Israel, întorşi din robie, au mâncat Paştele împreună cu toţi cei ce se depărtaseră de necurăţia neamurilor ţării şi care s-au unit cu ei ca să caute pe Domnul, Dumnezeul lui Israel.

Acest al treilea Ilie va fi predestinat sa arate adevaratul popor al lui Dumnezeu. Am auzit de multe ori oameni care asteapta ca in zilele din urma sa mai fie o curatire a poporului prin tot felul de incercari. Dumnezeu a dat poporului Israel porunci (sfaturi pline de dragoste dar cu autoritatea unui Dumnezeu atotstiutor), si apoi le-a legat de binecuvantare sau blestem, simplu , ascultarea facea diferenta.

Trebuie facut ceva ca nu cumva: ”la venirea Mea, să lovesc ţara cu blestem!”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s