Haina manjita

Toţi am ajuns ca nişte necuraţi şi toate faptele noastre bune sunt ca o haină mânjită. Toţi suntem ofiliţi ca o frunză şi nelegiuirile noastre ne iau ca vântul.

Marea paguba pe care o produce religia nu stiu daca vom putea-o vreodata realiza si cu atat mai mult nu stiu daca vreodata o vom putea corecta. Sunt multimi de oameni care merg spre iad incurajati de prefacatoria unor oameni netransformati sau impinsi de fatarnicia unor oameni religiosi. Sufletele multora se pierd si unii in loc sa faca ceva pentru oprirea lor, intra in lucrare pentru inaintarea lor. Problema e ca acestii unii sunt oamenii pusi raspunzatori .

Israel a primit Legea si prin asta Dumnezeu a intentionat sa ridice un popor care sa marturiseasca fara vorbe despre El si despre Imparatia Lui tuturor celor care priveau la modul lor diferit de a fi .Dupa vesnica stricaciune a oamenilor, dupa izgonirea Lui de catre ei, dupa uitarea Lui, Dumnezeu a vrut sa pastreze lumina pentru cei care totusi il cauta. Israel nu realiza dincolo de alegerea lui, marele scop intentionat de Dumnezeu cu natiunea lor. Ei si- au uitat adevarata insarcinare. Au crezut ca ei sunt mai deosebiti si de aceea Dumnezeu a intrat intr-o reletie cu ei. Au pastrat toate indeletnicirile care aratau tuturor pozitia lor diferita dar in interiorul lor erau mai rai ca ceilalti. Si fiecare relatie pe care o aveau cu cineva lasa un gust amar si ponegrea numele si realitatea lui Dumnezeu. Pedepsele lor multe au venit din faptul ca nu si-au indeplinit misiunea, au venit din faptul ca au purtat vina si a generatiilor peste care Dumnezeu ia pus ca priveghetori.La marele tron alb pe rand fiecare va veni la judecata, si am impresia ca pe langa pacatele lor vor trebui sa dea socoteala si de lucrarea care le-a fost incredintata.

Ca si Israel, astazi sta ca marturie Biserica. Cine intra in ea nu vine la distractie si la bucuria ca a scapat de iad( chiar daca e legitima o astfel de bucurie). Nu vine intr-un club select a oamenilor lui Dumnezeu sau intr-o organizatie de intrajutorare (chiar daca se pot intampla si acestea). Nu vine pentru nu stiu ce lucrare pe care Dumnezeu nici nu o mai putea savarsi daca nu era el,( Dumnezeu are pietre destule). Nu vine pentru eu stiu ce multe alte motive, ci vine in primul rand pentru a purta marturia lui Hristos pentru izbavirea multora care nu pot deosebi stanga de dreapta ”in afara de o multime de capre” sau de fiare vechi. Cine intra in Biserica lui Hristos poarta responsabilitatea aceasta.

Putem sa traim pentru noi, putem sa omoram oameni cu indiferenta noastra, cu superioritatea noastra, putem sa-i conducem la portile iadului cu diplomatia noastra, putem sa ne facem ritualul si incantatiile zilnice, putem sa ne imbracam frumos peste toate acestea cu neprihanirea si cu credinta noastra. Si chiar daca in exterior haina aceasta arata frumos ea miroare urat pentru ca e manjita, e manjita pe dinauntru.

 ‘Prietene’, i-a zis el, ‘cum ai intrat aici fără să ai haină de nuntă?’ Omul acela a amuţit.

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s