Cine ziceti ca este El?

„Dar voi”, i-a întrebat Isus , „cine ziceţi că sunt?”.

Unii au spus Ilie, altii Ioan, altii un proroc. Oricare din raspunsuri trada inima lor. Era comod sa spui lucruri frumoase despre Isus , era politicos, si nu atragea criticile nimanui. Dar sa spui adevarul pe care Dumnezeu la aratat despre Isus in lucrurile pe care le facea, in modul cum implinea scripturile si in faptul ca duhul fiecarui om se tulbura in prezenta Lui era un lucru greu. Daca Isus este Hristosul, fiul Dumnezeului celui viu, Sfantul lui Dumnezeu, atunci normal este sa se intample ceva.

In versetele imediat urmatoare Isus arata ce :” Apoi a zis tuturor: „Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea în fiecare zi şi să Mă urmeze.Fiindcă oricine va voi să-şi scape viaţa o va pierde, dar oricine îşi va pierde viaţa pentru Mine o va mântui.”

Isus ajunge Domnul vietii tale.Toate celelalte lucruri care ar emite pretentii sunt parasite. Sinele ajunge lepadat, devine un parasit;multe planuri dispar pentru ca zilele devin o purtare a crucii pe care si Isus a purtat-o la fel in fiecare zi, acea cruce de a face voia lui Dumnezeu, lucru greu nu din pricina greutatii ei cat din pricina apasarii celorlalti; scopurile se schimba, trairea pentru unii arata ca o pierdere, dar omul acesta nu vrea sa castige lumea ci sa castige viata

„Doamne”, I-au zis ei, „să ni se deschidă ochii!” Lui Isus I s-a făcut milă de ei, S-a atins de ochii lor şi îndată orbii şi-au căpătat vederea şi au mers după El.

.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s