Vrajitori ca si Elima

Dar Elima, vrăjitorul – căci aşa se tâlcuieşte numele lui –, le stătea împotrivă şi căuta să abată pe dregător de la credinţă.Atunci Pavel i-a zis: „Om plin de toată viclenia şi de toată răutatea, fiul dracului, vrăjmaş al oricărei neprihăniri, nu mai încetezi tu să strâmbi căile drepte ale Domnului?

Exista inca foarte multi vrajitori care abat oamenii de la credinta. Ei sunt cei care au explicatii pentru fiecare lucru. Acesti vraci ai epocii moderne, sunt cumva intelepti sau plini de informatie, sunt oameni care pot discuta despre orice, oricand ,cu oricine.Sunt oameni plini de abilitati si sfaturi pentru arice domeniu al vietii. Sunt oameni care mereu detin cate un secret ca un as intr-o maneca.In fata lor oamenii simpli se dau politicos inapoi, le iau explicatiile ca pe niste licori, si se fericesc ca Dumnezeu a ales sa trimita in comunitatea lor un om imbracat cu atata har.

Dar un om aflat vreodata in fata adevarului si fiind gata sa creada gaseste un puternic opozant in el. Oratoria lui intoarce pe om de la calea care duce la credinta la calea care arata spre logica,spre intelegere, spre vedere si il reaseaza in vechile tipare. Si daca nu reuseste ceva cu vorbaria lui, incepe sa-i ameninte pe oameni ca trecerea peste cuvantul lui l-ar mania tare pe Dumnezeu care la uns totusi pe el cu autoritate. In fata acestui argument toti se intorc linistiti in sat si cauta sa fie credinciosi vraciului lor ca sa abata mania care deja se adunase deasupra.

Din fericire Dumnezeu se indura de barbati si femei si le trimite un Ilie care sa confrunte 850 de proroci ai lui Bal, un Moise care sa stea Impotriva lui Faraon si a cetei lui de vrajitori, un Ioan care sa vorbeasca dur cu acesti carturari si farisei, sau un Pavel care sa mustre pe falsii copii ai lui Isus (Bar-Isus).Cand ei vin descopera viclenia, rautatea, aparteneta la familia celor necurati si inexistenta vreunei neprihaniri in acesti falsi tamaduitori.Cand ei vin croiesc carari simple si drepte pe care oricine vrea poate sa le parcurga.

Cine este înţelept să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput să le înţeleagă! Căci căile Domnului sunt drepte şi cei drepţi umblă pe ele, dar cei răzvrătiţi (nu initiatori ai unei razvratiri ci ca si parte a unui complot ) cad pe ele.

 

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s