Psalmul III- Increderea

Ca sa avem in fata ochilor imaginea care trebuie David ne arata experienta traita de el in timpul cand fiul sau s-a ridicat impotriva lui. Omul iesit din el, crescut in casa lui, care nu ar fi ramas fara mostenire si fara nume in Israel, pana si omul acesta poate sa te dezamageasca, sa iti insele increderea si sa iti devina vrajmas.Este infiorator sa traiesti insa fara ca sa ai pe cineva in care sa te poti increde,  un om are o nevoie legitima si naturala ca sa se increada in ceva, in cineva, iar daca nu ar exista Dumnezeu aceasta cautare ar fi de prisos.Blestemat este omul care se increde in om, nu pentru ca ar cadea asupra lui vreun descantec spus de cineva , ci pentru ca increderea aceasta ii va fi clatinata la un moment dat si el se va vedea descoperit si incapabil sa se apere cand protectorul sau nu mai este.Blestemat este omul care se increde in bogatii sau in lucruri pentru ca ele sunt vremelnice si ele sunt tinta cautarilor atator oameni dimprejur care nu il vor cruta.

Fericit cine intelege acest adevar ca ce este firav nu poate si nu merita sa fie fundamentul increderii unui om. Si ca increderea merita sa fie cladita pe Dumnezeu. El nu se schimba, in intelepciunea Lui si in puterea Lui , El nu face o promisiune pe care apoi sa fie nevoit sa o retraga sau sa se afle in imposibilitatea sa o poata indeplinii. El nu este manat de interese asa ca nu isi schimba obiectivele si nu isi revizuieste planul. In El nu este duplicitate si nici ganduri ascunse, in El nu exista nemultumire si nici regret, in El nu exista umbra de mutare si El este mai stabil si mai durabil decat orice stanca. Cine se increde in El nu va ramanea de rusine niciodata.

David a cladit aceasta incredere in El de mic atunci cand I-a  inteles caracterul. Si tot ce a facut a fost bazat pe aceasta incredere. David s-a adapostit dupa acest scut cand a fost fara putere sau singur sau nu cunostea ce avea sa vina asupra lui. David a inteles ca slava lui Dumnezeu nu va fi stinsa niciodata asa ca a cladit totul sub slava Lui. David a inteles ca El este singurul care poate sa iti ridice interiorul asa ca a pastrat o legatura puternica cu El.A avut multi dusmani si greselile lui l-au asaltat dinauntru dar nu a fost infrant niciodata. A cazut dar cand sa ridicat avantul lui era molipsitor, asa a crescut o multime de viteji. Asa a infrant popoare, asa a dat lui Israel o mostenire pe care nu a mai cunoscut-o niciodata.

Eu strig cu glasul meu catre Domnul, zice David, si asta e culmea increderii lui. Ca poate vorbii cu Dumnezeu asa cum vorbeste un om cu prietenul lui, si apoi se duce sa doarma linistit desi curtea e plina de razboinici. Inteleg de ce sa dus sa se lupte cu Goliat, nu numai ca inteleg dar parca ii vad si chipul linistit care cauta senin doar trei pietre.

Cata energie consuma un om in cautarea fericirii si cata dezamagire cunoaste la sfarsit. La Domnul este scaparea, El detine biruinta, El da pacea, El singur mantuieste si mantuirea nu este un termen religios. Degeaba se asteapta mantuire de la dealuri de la munti sau de la cum bate vantul, oameni buni treziti-va. Eu sunt , este singurul Dumnezeul .Tu cunoşti că nu este alt Dumnezeu afară de El  asa ca nu este alt Mântuitor in afara Lui. Pune-ti increderea in El.

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s