Ceva nou

Căci toţi atenienii şi străinii care stăteau în Atena nu-şi petreceau vremea cu nimic altceva decât să spună sau să asculte ceva nou. Pavel a stat în picioare în mijlocul Areopagului şi a zis: „Bărbaţi atenieni! În toate privinţele vă găsesc foarte religioşi….

Se pare ca Duhul Sfant este singurul care atinge sufletul omenesc in asa fel incat il determina sa faca ceva in directia unei adevarate schimbari, nu lucrurile noi. El, Duhul este numai adevar si cand un om este pus in fata acestui adevar de mult pierdut , si care mereu a fost trunchiat si acoperit si schimbat si pervertit, omul simte ca a gasit o adevarata comoara. Tot interiorul lui tresare si devine serios si vrea sa stea de vorba cu eu-ul care ia ascuns aceasta. Cand Petru a vorbit multimilor de rusalii nu a spus o predica cu multe argumente ci a proclamat adevarul. Adevarul care arata ca Isus este Hristosul, credinta in El da neprihanirea, relatia serioasa cu El aduce sfintenia , si Duhul lui Dumnezeu vine sa locuiasca in acel om.In felul acesta Dumnezeu toarna ceea ce se va vedea si se va auzii din fapte. Dumnezeu da daruri si omul acela va deveni un urmas a lui Hristos nu un predicator slobod la vorba, un proroc nu un orator, un cap si nu o coada ( capul trage poporul dupa el, coada le pazaste spatele) .

Nimeni nu ar trebui sa se joace cu sufletele oamenilor, nici un vorbitor. Nimeni nu ar trebui sa transmita curiozitati, sau glume bune , sau ceva nemaiauzit. Nimeni nu ar trebui sa faca o predica buna si mai ales nimeni nu ar trebui sa strice Cuvantul. Nimeni nu ar trebui sa distreze sufletele si nici sa dilueze adevarul ca sa le ia pe indelete. Nimeni nu ar trebui sa fie amuzant ca sa fie primit sau sa nu deranjeze. De fapt cine are Duhul SFANT nu o va putea face si mai apoi sa doarma linistit.

Pocăiţi-vă dar şi întoarceţi-vă sa ascultati de Dumnezeu, pentru ca să vi se şteargă păcatele, ca să vină de la Domnul vremurile de înviorare.  „Pocăiţi-vă”, le-a zis Petru, „şi fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos ( cufundat in Hristos, aceperit de Isus , imbibat de Isus) spre iertarea păcatelor voastre; apoi veţi primi darul Sfântului Duh.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s