Psalmul IV -Umblarea

Cand un om este la stramtorare , si nu se poate ca omul sa nu fie la stramtorare la un moment dat pentru ca Satan cere mereu  sa cearna oamenii, cand este deci cineva la stramtorare cel mai de dorit lucru este ca Cineva cu putere sa fie ajutorul acelui om. Cautarea fericirii nu trebuie sa fie un scop in  sine ea va fi totusi un rezultat al unei trairi in lumina in asa fel incat Dumnezeu sa nu se departeze de noi si sa poata fi ajutorul nostru la vreme de nevoi. Mulţi zic: „Cine ne va arăta fericirea?” Eu însă zic: „Fă să răsară peste noi lumina Feţei Tale, Doamne!” 

Trairea in lumina nu este o filozofie asa cum arata de multe ori religia. Trairea in lumina este trairea cu contientizarea existentei si prezentei lui Dumnezeu. Tot ce face Dumnezeu este descoperit omului pentru ca El nu doreste ca omul sa piara nici sa ramana in necunostinta. Cine vede lucrurile acestea si le face de cunoscut altora si vorbeste despre ele si lauda pe Dumnezeu si se bucura de ele si isi adanceste privirea in ele , traieste in lumina. Dumnezeu I se descopera tot mai mult pana ce omul acela ajunge sa fie ca Moise , un martor la slava Lui , pana ce omul acela ajunge sa fie ca Ilie, capabil sa simta blandetea si linistea prezentei Lui sau pana ce omul acela ajunge sa fie ca Avraam, care vorbea cu Dumnezeu cum vorbeste un om cu prietenul sau.

Dupa o astfel de traire in lumina acel om poate spune cu tarie ceea ce spunea si David odinioara ca Dumnezeu si-a ales in el un om pe care il iubeste. Aceasta dragoste nu este deosebita sau speciala , aceasta dragoste este aceasi unica dragoste a lui Dumnezeu pentru toti oamenii doar ca pentru cel ce traieste in prezenta lui Dumnezeu aceasta dragoste este si posibila. Dumnezeu stie sa izbaveasca din incercare pe omul cucernic ( omul evlavios, care umbla inaintea Lui) iar cel neinteresat ramane pentru ziua maniei si a aratarii dreptei judecati a Lui.

Constientizarea dragostei lui Dumnezeu prin trairea in lumina, inaintea fetei Lui, in prezenta Lui, aduce mai multa bucurie decat inmultirea averilor si mai multa pace si siguranta. Noul testament cheama oamenii la trairea in intelepciunea in care umbla oamenii neprihaniti si la umblare in ascultare de Duhul. Aceasta umblare inseamna viata si pace alta umblare inseamna moarte si vrajmasie cu Dumnezeu.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s