Doctorul Luca- Un maraton de invatatura

Isus a luat cuvântul şi a zis învăţătorilor Legii şi fariseilor: „Oare este îngăduit a vindeca în ziua Sabatului sau nu?”

Problema nu era daca e voie sa faci bine ci daca e voie sa faci lucrul acesta in ”sarbatorile legale”. Lucrul acesta merita atentie si cred ca nu este de luat usor pentru ca aici se afla cheia unei probleme: cum au ajuns oamenii sa se relaxeze duminica, sau intr-o zi.

Cand Dumnezeu a hotarat sa porunceasca omului sa puna deoparte o zi intentiona sa dea omului posibilitatea de a petrece timp cu El. Dumnezeu s-ar fi ingrijit ca toate treburile sa ramana cum au fost cu o zi in urma, omul nu trebuia sa isi faca griji.Unii nu au avut incredere in acestea, asa ca au trebuit struniti prin legi aspre si judecati apasatoare, pana cand omul s-a adaptat situatiei. Acum mai marii cetatii erau linistiti. Dar oare implineau ei dorinta lui Dumnezeu? Oamenii acestia nu aprindeau focul, nu isi faceau patul, nu mergeau pe jos mai mult de o mila, nu ridicau greutati, si multe altele si isi inchipuiau ca Dumnezeu este din cale afara de fericit. Mergeau dimineata la templu si dupa aceea stateau comod undeva aproape de casa . Important era sa se odihneasca doar era ziua de odihna.

A ajuns omul astfel la cultul odihnei si s-a ajuns la o multime de dezbateri daca se poate tulbura cu ceva aceasta odihna, daca mai e cineva mantuit daca nu se odihneste, si se recomanda staruitor pastorilor sa-si lase oile si sa merga o luna sa se odihneasca. Dumnezeu nu a intentionat sa dea omului o zi de relaxare, o zi in care sa fie prins in toate mrejele celui rau, in care sa-si rasfete sinele, in care sa-si ignore aproapele, o zi in care sa traiasca in lumea lui fericit si implinit ca mai implineste si porunca lui Dumnezeu.

  • Luca 9:23  „Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea în fiecare zi şi să Mă urmeze.
  • Faptele apostolilor 2:46 Toţi împreună erau nelipsiţi de la Templu în fiecare zi, frângeau pâinea acasă şi luau hrana cu bucurie şi curăţie de inimă.
  • Faptele apostolilor 5:42 Şi în fiecare zi, în Templu şi acasă, nu încetau să înveţe pe oameni şi să vestească Evanghelia lui Isus Hristos.
  • Faptele apostolilor 17:11  Au primit Cuvântul cu toată râvna şi cercetau Scripturile în fiecare zi, ca să vadă dacă ce li se spunea este aşa.
  • 2 Corinteni 11:28 Şi, pe lângă lucrurile de afară, în fiecare zi mă apasă grija pentru toate bisericile.
  • Evrei 3:13 Ci îndemnaţi-vă unii pe alţii în fiecare zi, câtă vreme se zice: „Astăzi”, pentru ca niciunul din voi să nu se împietrească prin înşelăciunea păcatului.

 

Rămâne dar o odihnă ca cea de Sabat pentru poporul lui Dumnezeu si cine intră în odihna Lui Dumnezeu se odihneşte şi el de lucrările lui, cum S-a odihnit Dumnezeu de lucrările Sale. Să ne grăbim dar să intrăm în odihna aceasta, pentru ca nimeni să nu cadă în aceeaşi  pildă de neascultare, ca a celor din Israel.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s