Rascoala

” S-au răsculat împotriva lui Moise, împreună cu două sute cincizeci de oameni din copiii lui Israel, din fruntaşii adunării, din cei ce erau chemaţi la sfat şi care erau oameni cu nume. Ei s-au adunat împotriva lui Moise şi Aaron şi le-au zis: „Destul! Căci toată adunarea, toţi sunt sfinţi şi Domnul este în mijlocul lor. Pentru ce vă ridicaţi voi mai presus de adunarea Domnului?”

Apoi in parte oamenii acestia aveau dreptate asa cum in parte oamenii din ziua de azi au dreptate.Pentru ce se ridica un „Moise” mai presus decat unii care faceau parte din sfat si/ sau erau oamenii cu nume dovedind, eu stiu, abilitati extraordinare, vieti extraordinare, inteligenta extraordinara. Pentru ce? Pentru ce gangavul acesta, mosul acesta, omul acesta casatorit cu o straina? Pentru ca nu Moise s-a pus mai sus ci pentru ca Domnul l-a pus mai sus. Razvratirea lor poarta marca unei adevarate frustrari cu privire la faptul ca Domnul decide totul si ei nu au nici un cuvant de spus. Robul acesta credincios se misca cand Duhul lui Dumnezeu il misca, fiind intr-o totala dependenta de Domnul, de aceea Domnul l-a inaltat mai sus.Va aduceti aminte ca cei din vremea Domnului Isus se comportau la fel, se numeau poporul Domnului dar Dumnezeu nu era Domnul lor,ca atare atunci cand Fiul Lui s-a coborat la ei s-au hotarat sa-L ucida si sa se puna ei stapani pe vie.

Pentru ce se tine Moise mai sfant, caci toata adunarea, toti oamenii sunt sfinti? Fara indoiala. Acolo unde poposeste Dumnezeu nu incape loc de pacat si faradelege, ca atare adunarea era socotita sfanta. Dar daca adunarea era sfanta pentru ca in mijlocul ei era sfantul acesta. Dumnezeu priveste la ei de dupa Moise.” Da-te la o parte ii spune Dumnezeu lui Moise …” in cateva randuri ca sa-i prapadesc.Ce s-ar fi intamplat daca Moise s-ar fi dat la oparte sau daca l-ar fi dat la oparte?

In privinta faptului ca Domnul era in mijlocul lor trebuie spus faptul ca Israelitii si-au pierdut putin notiunea de centru. Cortul intalnirii statea la margine, afara din tabara si lucrul acesta nu a fost dintodeauna asa. Da Dumnezeu era inca in pustie, in locul unde erau tabarati ei, dar El nu era centrul. Un vitel de aur a stat acolo sau pofta de carne sau amintirea nostalgica a zilelor de vineri seara cand stau adunati in jurul oalelor cu pesti cu praz si cu usturoi.

„Moise a vorbit lui Core şi la toată ceata lui şi a zis: „Mâine, Domnul va arăta cine este al Lui şi cine este sfânt şi-l va lăsa să se apropie de El; va lăsa să se apropie de El pe acela pe care-l va alege.”

” Luaţi seama dar, fraţilor, ca niciunul dintre voi să n-aibă o inimă rea şi necredincioasă, care să vă despartă de Dumnezeul cel viu. Ci îndemnaţi-vă unii pe alţii în fiecare zi, câtă vreme se zice: „Astăzi”, pentru ca niciunul din voi să nu se împietrească prin înşelăciunea păcatului.”

 

 

 

 

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s