Pergam

Pergam- locul in care nu trebuie sa existe frica de oameni

Pentru biserica din Pergam cuvantul vine cu o avertizare asupra lucrurilor care se intampla in interior si asupra carora se pare ca nu se ia atitudine.

Pergam era un mare centru cultural, loc de reşedinţă a guvernatorului roman, înaintea Efesului şi Smirnei. La Pergam, cultul lui Zeus, tatăl tuturor zeilor, şi al Atenei, zeiţa înţelepciunii, aveau o importanţă deosebită. Simbolul lui Asclepius, şarpele înfăşurat pe o prăjină ,era ca o emblema . Într-o localitate în care pe buzele tuturor cetăţenilor erau nume ca: Zeus, Atena, Asclepius sau guvernatorul roman, creştinii au ţinut Numele Domnului dar au facut lucrul acesta nu cu pretul  vietii( cu cateva exeptii) cat cu pretul unor compromisuri. Biserica  era compromisa. Existau in ea unii care ca si Balam ar fi vrut sa asculte de Dumnezeu dar in acelasi timp sa isi satisfaca si dorintele. Ar fi vrut sa asculte de Dumnezeu dar in acelasi timp sa aiba parte si de castig pamantesc. Ar fi vrut sa isi asculte Dumnezeul dar sa isi salveze si pielea .Pe de alta parte in Biserica s-au statornicit oameni care traiau departe de sfintenie.Oameni care traiau intr-o libertate in care era permis orice, Harul lui Dumnezeu îi asigură creştinului un fel de protecţie, aşa că creştinul indiferent unde ar merge şi ce ar face, nu poate să greseasca.

Aceste doua tendinte au privat biserica de adevarul lui Dumnezeu. Hristos se va razboi cu ei cu sabia gurii Lui , cu Cuvantul adevarului care arata fiecarui om cat de diferit fata de adevar este si cat de departe de adevar a ajuns.

Lectia care trebuie invatata este ca Numele lui Hristos nu poate fi asociat nici cu Balaam si nici cu Nicolae, si nici cu nimeni altcineva. Numele lui Hristos poate fi asociat cu Cuvantul pur, nediluat, neschimbat, neinterpretat. Si cine vrea sa-L pastreze trebuie sa se departeze de compromis si sa se pocaiasca ( sa isi schimbe gandirea ),si sa nu se teama de ce o crede oamenii.

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s