Sardes

Sardes -locul unde trebuie sa renasca smerenia si onestitatea

Duhul care stie toate lucrurile ne transmite faptul ca aparentele insala. Omul are capacitatea de a gasi tot felul de subterfugii prin care sa faca pe cineva sa para altceva decat este, astfel el a gasit modalitati prin care poate face un om mort sa para viu. Noi stim ca omul inviat nu mai moare iar daca Duhul spune cuiva ca este mort inseamna ca el nu a inviat niciodata cu Hristos, dar el apare in lume ca fiind viu si cel rau il lasa sa creada ca asa este.

Duhul transmite faptul ca in spatele renumelui exista ceva care omoara. Pentru ca in fiecare mandrie exista nebunia care duce pe om la pierzare. Domnul este proprietarul celor 7 Duhuri  ale lui Dumnezeu prin care se infaptuieste orice biruinta, a nu da in mod sincer si personal recunostinta si marirea Domnului este o gresala capitala.

Exista in Biserica din Sardes o situatie ingrijoratoare. O parte dintre credinciosi era moarta; nu era regenerata, si o alta parte era foarte deficitra  in ce priveste marturia; aveau hainele manjite, si deasupra lor exista iminenta reintoarcerii Domnului lor. Cum s-ar putea gestiona o astfel de situatie? Pana si Domnul pare incurcat.

Cuvantul vegheaza pentru Sardes avea conotatii tragice. Desi o fortareata, cetatea a cazut in doua randuri prada atacatorilor din pricina lipsei de oameni care sa- si faca cu credinciosie datoria. Cuvintele „intareste ce ramane, care e pe moarte…”, arata ca din plinatatea vietii a ramas decat ceva care este aproape stins si care trebuie cat se mai poate sa fie intarit. Se cere disponibilitate si intelegerea situatiei critice dar cine sa aiba timp si intelepciune pentru aceasta.

Biserica din Sardes este, daca e adevarat faptul ca fiecare Biserica arata spre un timp anumit din istorie, Biserica vremurilor noastre. Pornesc de la iminenta venirii Domnului Isus si de la faptul ca cei care vor birui, spune aceasta epistola ca vor umbla cu Hristos, lucru pe care il spune si Timotei atunci cand vorbeste despre reintoarcerea lui Isus. Pe langa aceste lucruri Biserica care urmeaza in apocalipsa( Filadelfia), arata cu precadere spre Israel.

Nu sunt un teribilist care vrea sa dea importanta sau inedit unui articol scris pe un blog, dar ceva inauntru meu imi aduce mereu in minte revenirea lui Hristos Isus, iar zilele pe care le traim pare sa intareasca aceasta parere. Imi fac datoria pe care o are orice om care vede venind ceva la orizont citandu-l pe apostolul Petru: 1 Petru 4:7 Sfârşitul tuturor lucrurilor este aproape. Fiţi înţelepţi dar şi vegheaţi în vederea rugăciunii.

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s