Smirna

Smirna – locul care trebuie sa reziste

Urmatoarea Biserica caruia Hristos are ceva urgent sa-i transmita este Biserica din Smirna. Biserica de aici era una deosebit de incercata. Datorita cultului imparatului toti cei care nu se inchinau lui trebuiau sa plateasca un pret extrem de mare. Erau dati afara din slujbe sau erau dati afara din breslele potrivite muncii lor, lucru care le oprea orice venit. Erau scosi in afara legii asa ca atunci cand cineva ii pagubea intr-un fel ei nu aveau nici un loc unde sa se planga. Daca cineva era omorat li se confisca averea, sotiile lor si copii ramaneau practic cu nimic si o povara pentru ceilalti crestini care nu se retrageau ca sa nu aiba grija de ei. Erau batjocoriti de toti si nimeni nu dorea sa aiba de a face cu ei macar de frica repercursiunilor.

Cand Domnul vorbeste de sinagoga satanei vorbeste despre  comunitatea de Iudei care desi nu se inchinau imparatului nu aveau aceeasi soarta cu crestinii. Ba mai mult cand aveau de a face cu crestinii, ei carora Dumnezeu le poruncea sa aiba mila se comportau cel mai rau dintre toti. Istoricii spun ca in ziua in care Policarp a fost ars pe rug, desi era o zi de sabat, evrei au fost primii care s-au dus sa stranga lemne pentru martirizare.

Hristos le cere curajul si credinciosia pentru inca  o serie de incercari in care unii ,poate multi, vor plati cu moartea. El nu va permite ca suferinta sa fie vesnica, indiferent ce au insemnat cele zece zile, insa cei care dovedesc curaj nu vor avea parte de moartea a doua, fricosii  insa da.

A doua mare lectie invatata din aceste scrisori transmise candva efectiv unor biserici ce existau in Asia Mica, este lectia curajului si a credinciosiei fata de Hristos indiferent de circumstante. Intr-un fel Isus a avertizat ca toti cei care vor sa traiasca cu evlavie vor fi prigoniti, nu de pagani, nu de idolatrii ci de fratii lor, acele mici sinagogi ale satanei.

Biserica din Smirna, este singura din cele şapte ale Apocalipsei, care a rezistat până astăzi. Smirna antică este Izmirul modern, al treilea oraş ca mărime din Turcia, iar într-o ţară musulmană, faptul că a treia parte a populaţiei oraşului este creştină, înseamnă ceva.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s