Tiatira

Tiatira – locul unde lucrurile trebuie sa revinala normal

Hristos vede dincolo de aparente.

Tiatira un loc in care primi crestini au fost femei, de fapt lauda pentru aceasta biserica este in legatura cu multe calitati ale femeii cuvincioase si harnice. Existenta cuvantului „robii mei” arata ca probabil barbatii erau cei care conduceau desi probabil in minoritate. Problema era ca una zisa ironic Izabela ii invata pe robii acestia sa accepte compromisul in ce priveste curvia si lucrurile care tineau de practicile din bisericile pagane.

Astfel mesajul pentru biserica din Tiatira priveste faptul ca femeia a ajuns sa conduca din spate adunarea de crestini. Fara doar si poate capacitatea si spiritul practic al femei a adus mari realizari in randul comunitatii, laudele pentru Tiatira depasesc oricare alte laude.Insa cand femeia aceasta devine condusa de sentimente sau de instincte si cand nu isi respecta locul, lucrurile nu vor mai merge bine. Dragostea si exaltarea a adus ideea si practica de a fi foarte apropiati unul cu celalalt iar de aici pana la pacate carnale nu e mare pas. Cazuti in patimi si practici  sexuale oamenii pot fi indemnati sa faca si alte lucruri fara sa mai aiba mari mustrari de constiinta, pot sa faca si alte lucruri neingaduite , sau sa urmeze invataturi nepotrivite. Dumnezeu a avut rabdare cu ea si rabdarea se traduce intr-un timp in care nu a intervenit. Fiecare om privind la faptele lui intr-o zi de liniste poate sa isi  dea seama cat e de departe de adevar, doar incapatanarea si impietrirea il pot impiedica sa se schimbe/ pocaiasca.

Pedeapsa ei, in stransa legatura cu faptele comise,  da sansa unei meditarii la comportament si la schimbare radicala. Cei care au participat la practicile ei pot fi intorsi prin schimbarea contextului exterior, unul grav care sa genereze un comportament diferit. Iar ucenicii ei sau copii nascuti in astfel de imprejurari trebuiesc indepartati definitiv pentru ca exista mai multe sanse de ai corupe pe ceilalti decat a se schimba ei insisi.

Cuvantul pentru Tiatira este dat de Fiul lui Dumnezeu, mireasa Fiului lui Dumnezeu nu va fi niciodata una tavalita in toate poftele si trecuta prin toate adancimile Satanei.

Robii care reusesc sa gestioneze o asemenea mare problema, ramanand credinciosi lucrurilor stabilite de Hristos vor avea parte de o pozitie de autoritate in imparatia Fiului lui Dumnezeu.

Cei care nu au acceptat invataturile date de femeia aceasta si s-au ferit de curvie si de idolatrie nu trebuie sa primeasca alta povara. Conform hotararii Bisericii primare de la Ierusalim, oamenii trebuie sa se fereasca de acestea doua si de sange sau dobitoace sugrumate, lucruri de care evident se tineau deoparte.

Lectia practica spune ca emanciparea, transformarea, adaugarea, adaptarea si alte lucruri care tin de schimbarea Bisericii se pot dovedi din cale afara de periculoase. Fiul lui Dumnezeu cheama la credinciosie si statornicie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s