Iacov care ne apropie

Rabdarea este lucrata de suferinta care  ne incearca de fapt credinta. Ea desavarseste lucrurile.

Intelepciunea trebuie ceruta de la Dumnezeu si asteptata cu siguranta.

Credinta este lucrata de fiecate aspect al vietii in care nu suntem hotarati, ci tulburati sau „impinsi” incoace si incolo.

Saracul sa umble cu optimism, bogatul sa se smereasca.

Ispita vine din poftele noastre. Ea nu are de a face cu Dumnezeu.

Cuvantul Sau ne naste, transforma; orice om trebuie sa fie grabnic la ascultare, incet la vorbire, zabavnic la rabufnire. Trebuie lepadata orice necurăţie şi orice revărsare de răutate şi „facut” Cuvântul imediat, dandu-i timp sa ne formeze.

Religia nu trebuie sa dezlege limba ci sa determine actiuni in cei priveste pe orfani sau vaduve si sa ne pastreze curata persoana,  departe de lume.

„Credinta” noastra nu trebuie sa genereze opinii fata de oameni, si nici actiuni partinitoare.

Nu este nici un folos sa ramanem la „credinta” si sa nu avem nici un fel de fapte, de fapt credinta este aratata de insusi faptele noastre.

Cunostinta mai multa aduce o judecata mai aspra. In Lege e dreptarul cunostintei depline si a adevarului. Nu avem nevoie de multi invatatori poate de oameni care sa se dea pilda turmei.

Atentie la limba.  Limba este şi ea un foc, este o lume de nelegiuiri. Ea este aceea dintre mădularele noastre care întinează tot trupul şi aprinde roata vieţii.

Intelepciunea si pricepere este dovedita de purtarea buna si de faptele facute cu blandete. Intelepciunea de sus e total diferita de cea de pe pamant. Cea de sus e pasnica, blanda, usor de linistit. Intelepciunea de sus are in ea plinatate de compasiune, bunatate si nepartinire. Ea este nefatarnica si nevicleana.

Nevoile noastre conformate la veac aduc lupte si certuri intre noi. Nevoile legitime sunt rezolvate de Dumnezeu care ne raspunde la rugaciuni. Cele care arata ca niste ambitii personale ne despart de Dumnezeu. Duhul, pe care L-a pus Dumnezeu să locuiască în noi, ne vrea cu gelozie pentru Sine. In schimbul dedicarii El ne da har . De aceea zice Scriptura: „Dumnezeu stă împotriva celor mândri, dar dă har celor smeriţi.”

Apropiaţi-vă de Dumnezeu şi El Se va apropia de voi. Curăţiţi-vă mâinile,  curăţiţi-vă inima, simţiţi-vă jalnicia, smeriţi-vă înaintea Domnului şi El vă va înălţa.

Nu va vorbiti de rau, nu va faliti cu laudaroseniile voastre, nu fiti zgarciti cu bogatiile voastre (aurul şi argintul vostru au ruginit; şi rugina lor va fi o dovadă împotriva voastră v-aţi strâns comori în zilele din urmă! Aţi trăit pe pământ în plăceri şi în desfătări. V-aţi săturat inimile chiar într-o zi de teribila stramtorare pentru multi.)

Fiţi  îndelung răbdători, întăriţi-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape

Luaţi ca pildă de suferinţă şi de răbdare pe prorocii care au vorbit în Numele Domnului. Mărturisiţi-vă unii altora păcatele şi rugaţi-vă unii pentru alţii.”Da” al vostru să fie „da” şi „nu” să fie „nu”, ca să nu cădeţi sub judecată.

Fraţilor, dacă s-a rătăcit vreunul dintre voi de la adevăr şi-l întoarce un altul, să ştiţi că cine întoarce pe un păcătos de la rătăcirea căii lui va mântui un suflet de la moarte şi va acoperi o sumedenie de păcate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s