Tit care face ordine

De aceea ai ramas în Creta ca să pui în rânduială ce mai rămâne de rânduit.

Alege prezbiterii care trebuie.Cei care sunt evlaviosi,  a caror casa este o marturie,  a caror caracter e lipsit de vicii si care realmente pretuiesc Cuvantul, nu predicarea.

Exista deja o echipa de oameni, dintre cei „taiati imprejur”, cu traditie, care buimacesc familii intregi. Oamenii acestia trebuiesc aspru mustrati ca sa devina sanatosi in incredintarile lor. Ei se laudă că cunosc pe Dumnezeu, dar cu faptele Îl tăgăduiesc, sunt nesupuşi Lui şi netrebnici pentru orice faptă bună.

 Vorbeşte lucruri care se potrivesc cu învăţătura sănătoasă. Batranii trebuie sa prezinte stabilitatea spirituala. Femeile in varsta trebuie sa fie modele de comportament. Tinerii sa invete cumpatarea si arata-le modele de care au nevoie.

Bunatatea lui Dumnezeu ne invata ca trebuie sa terminam cu lipsa de credinta si traim cu cumpatare, dreptate si evlavie, asteptand ceea ce nedajduim, pe Isus Hristos; mantuitorul nostru, rascumparatorul nostru si Cel care ne curateste si ne desavarseste ca sa putem face fapte bune.

Adu-le oamenilor aminte să fie supuşi, să asculte, să fie gata să facă orice lucru bun,să nu vorbească de rău pe nimeni, să nu fie gata de ceartă,  sa nu trăiasca în răutate şi în pizmă, sa nu se urasca unii pe alţii.

De întrebările nebune, de înşirări de neamuri, de certuri şi ciorovăieli privitoare la Lege, fereşte-te, căci sunt nefolositoare şi zadarnice.

Depărtează-te de cel ce aduce dezbinări, un astfel de om este un stricat şi păcătuieşte din obisnuinta  fiind osândit.

 Trebuie ca şi ai noştri să se deprindă să fie cei dintâi în fapte bune pentru nevoile grabnice şi să nu stea neroditori.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s