Un fel de crestinism

Sunteţi aşa de nechibzuiţi? După ce aţi început prin Duhul, vreţi acum să sfârşiţi prin firea pământească? Cine v-a fermecat pe voi, înaintea ochilor cărora a fost zugrăvit Isus Hristos ca răstignit?

Oameni care au intrat in aceasta entitate care este Biserica, prin aratarea Lui Hristos care a fost rastignit si prin toate alegerile pe care le-au facut atunci cand au auzit despre aceasta, acum la indemnurile cuiva vor sa se intoarca la a face fapte care sa respecte cerintele Legii si nu la fapte care sa le dovedeasca credinta. Haideti sa facem o analiza.

Atunci cand au respectat Legea nu au primit Duhul, nici nu au fost prea inflacarati pe cand atunci cand au  auzit glasul credintei care venea in ei la auzirea vestii despre Hristos au fost entuziasti si au primit in suflet arvuna Duhului, sau cele dintai roade ale Lui.

 Minunile care se savarsesc printre voi sunt facute oare prin faptele Legii sau prin auzirea credinţei?

Fii ai lui Avraam sunt ce ce au credinţă, cei ce se bizuie pe credinţă sunt binecuvântaţi împreună cu Avraam si cel neprihănit prin credinţă va trăi. Toate aceste lucruri sunt avute in vedere chiar in Lege.

Legea a inchis pe toti sub pacat, pe cei care nu cred iar cei care cred sunt izbaviti de Lege; Hristos s-a facut blestem pentru noi,pentru că este scris: „Blestemat este oricine nu stăruie în toate lucrurile scrise în cartea Legii, ca să le facă”, si primesc fagaduinta facuta lui Avraam.

Căci toţi sunteţi fii ai lui Dumnezeu prin credinţa în Hristos Isus, toţi care aţi fost botezaţi pentru Hristos pentru ca v-aţi îmbrăcat cu Hristos. Şi pentru că sunteţi fii, Dumnezeu ne-a trimis în inimă Duhul  Fiului Său, care strigă: „Ava”, adică „Tată!”

Odinioară, când nu cunoşteaţi pe Dumnezeu, eraţi robi. Dar acum, după ce aţi cunoscut pe Dumnezeu, cum vă mai întoarceţi iarăşi la acele învăţături începătoare, slabe şi sărăcăcioase cărora vreţi să vă supuneţi din nou?  Unde este dar fericirea voastră?

Nu cu gând bun sunt plini de râvnă ei pentru voi, ci vor să vă dezlipească de noi ca să fiţi plini de râvnă faţă de ei.

Hristos ne-a izbăvit ca să fim slobozi. Rămâneţi dar tari şi nu vă plecaţi iarăşi sub jugul robiei.

Tentatia si amagirea aceasta de a face ceva pentru neprihanire a fost mereu in inima omului. Dar Dumnezeu nu vrea aceasta dincolo de faptul ca nu se poate realiza aceasta. Hristos nu a venit degeaba si cine vrea sa faca ceva pentru neprihanirea lui vrea de fapt sa Il ocoleasca pe Hristos si cum s-ar putea astepta sa mai fie placut inaintea lui Dumnezeu dupa aceasta. Voi, care voiţi să fiţi socotiţi neprihăniţi prin Lege, v-aţi despărţit de Hristos; aţi căzut din har.

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s