Unitate si apropiere

Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru, Isus Hristos, care ne-a binecuvântat cu tot felul de binecuvântări duhovniceşti, în locurile cereşti, în Hristos. Binecuvantat sa fie Dumnezeu care a binevoit să ne descopere taina voii Sale, după planul pe care-l alcătuise în Sine Însuşi, ca să-l aducă la îndeplinire la împlinirea vremurilor, spre a-Şi uni iarăşi într-unul în Hristos, toate lucrurile: cele din ceruri şi cele de pe pământ.

Sunt cateva „taine” despre care vorbeste Cuvantul. Taina schimbarii, taina faradelegii, taina credintei, taina evlaviei,…, si cea de aici care vorbeste despre taina unitatii si apropierii; „…neamurile sunt  împreună-moştenitoare cu noi, alcătuiesc un singur trup cu noi şi iau parte cu noi la aceeaşi făgăduinţă în Hristos Isus…”, spune Pavel; si „…În El avem, prin credinţa în El, slobozenia şi apropierea de Dumnezeu cu încredere.”

Cum se poate realiza una ca asta?

Dumnezeu I-a pus totul sub picioare şi L-a dat căpetenie peste toate lucrurile, pe Hristos. Isus le-a zis: „Toată puterea Mi-a fost dată în cer şi pe pământ”.L-a încununat cu slavă şi cu cinste, l-a pus peste lucrările mâinilor Lui, toate le-a supus sub picioarele Lui.    

Noi eram morti, puteam fi socotiti ca si morţi, dar Dumnezeu ne-a inviat si ne-a adus la viaţă împreună cu Hristos. Prin har am fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la noi, ci este darul lui Dumnezeu.

Am fost zidiţi în Hristos Isus, si dacă este cineva în Hristos, este o făptură  nouă. Dumnezeu ne-a născut din nou, prin învierea lui Isus Hristos din morţi.

Hristos este pacea noastră, care din doi a făcut unul şi a surpat zidul de la mijloc. Noi care altădată eram neamuri din naştere, numiţi netăiaţi împrejur,  noi care eram fără Hristos, fără drept de cetăţenie în Israel, străini de legămintele făgăduinţei, fără nădejde şi fără Dumnezeu în lume.

Prin Hristos avem intrare la Tatăl, într-un Duh si unii si altii. Caci „…nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine”, zice Isus. Acum nu mai suntem nici străini, nici oaspeţi ai casei, ci oameni din casa lui Dumnezeu. Prin El avem libertatea si apropierea de Dumnezeu cu incredere

Prin Hristos toti crestem ca o cladire bine inchegata ca sa fim un Templu sfânt în Domnul, noi suntem zidiţi împreună, ca să fiţi un locaş al lui Dumnezeu, prin Duhul.

Taina lui Hristos, n-a fost făcută cunoscută fiilor oamenilor în celelalte veacuri, în felul cum a fost descoperită acum sfinţilor apostoli şi proroci ai lui Hristos, prin Duhul. Toate domniile şi stăpânirile pot sa cunoască azi, prin Biserică, înţelepciunea nespus de felurită a lui Dumnezeu, si care este isprăvnicia acestei taine, ca in El avem, prin credinţa în El, libertatea şi apropierea de Dumnezeu cu încredere.

Dumnezeu să vă întăreasca în putere, prin Duhul Lui, în omul dinăuntru,aşa încât Hristos să locuiască în inimile voastre prin credinţă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s