Bogatie

Marcu 8:31 Atunci a început să-i înveţe…

„… că Fiul omului trebuie să pătimească mult, să fie tăgăduit de bătrâni, de preoţii cei mai de seamă şi de cărturari, să fie omorât şi după trei zile să învieze”.  Isus a deschis drumul. „Astfel dar, fiindcă Hristos a pătimit în trup, înarmaţi-vă şi voi cu acelaşi fel de gândire. Căci Cel ce a pătimit în trup a sfârşit-o cu păcatul.”

…  Isus S-a întors şi S-a uitat la ucenicii Săi, a mustrat pe Petru şi i-a zis: „Înapoia Mea, Satano! Fiindcă tu nu te gândeşti la lucrurile lui Dumnezeu, ci la lucrurile oamenilor.” Petru nu a incetat sa fie ucenicul lui Hristos dar a inceput sa faca parca jocul adversarului. Nu a facut un pact cu el nici macar nu a avut vreo legatura dar mintea omului care a cazut nu poate in mod liber si usor sa caute voia lui Dumnezeu. Umblarea cu Isus ar trebui sa aduca aceasta deprindere  si dexteritate. Trebuie sa ne gandim la lucrurile lui Dumnezeu, gândiţi-vă la lucrurile de sus, nu la cele de pe pământ.

… Apoi a chemat la El norodul împreună cu ucenicii Săi şi le-a zis: „Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine însuşi, să-şi ia crucea şi să Mă urmeze. Dupa ce vorbeste despre calea aceasta care duce pe oameni la o separare de ceilalti. Dupa ce arata aceasta necesitate de a gandi mereu la voia lui Dumnezeu. Isus vorbeste despre alegerea deliberata pe care este necesar sa o faca acel cineva. Nu se poate sa ajunga cineva in situatia in care se vede tagaduit si prigonit de oamenii, sau sa ajunga in situatia in care sa se tot trudeasca sa aiba in minte gandul lui Dumnezeu fara sa fi avut mai intai aceasta chemare si alegere.

…  Căci oricine va vrea să-şi scape viaţa o va pierde, dar oricine îşi va pierde viaţa din pricina Mea şi din pricina Evangheliei o va mântui. E clar si logic acest principiu ca si oricare alt principiu care vorbeste de lucruri invers proportionale. Castigi lumea pierzi viata, castigi viata pierzi lumea. Si nu exista cale de mijloc, este nepotrivit  sa crezi ca poti castiga lumea apoi ca ai suficiente resurse ca sa mai cumperi viata. Caci  ce va da un om în schimb pentru sufletul său?

…  Pentru că de oricine se  va lepada de Mine şi de cuvintele Mele, în acest neam preacurvar şi păcătos, Se va lepada şi Fiul omului când va veni în slava Tatălui Său împreună cu sfinţii îngeri.” Nu prea conteaza ca tu ai credinta ci daca credinta aceasta te face sa te ti de marturie si marturisire sau nu. Dacă perseveram vom împărăţi împreună cu El. Dacă ne lepădăm de El, şi El Se va lepăda de noi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s