Casa sau piata sau pestera?

Marcu 11:11 Şi-i învăţa şi zicea: „Oare nu este scris: ‘Casa Mea se va chema o casă de rugăciune pentru toate neamurile’? Dar voi aţi făcut din ea o peşteră de tâlhari.”

De la familiaritatea, caldura si siguranta  unei case a carui scop era intalnirea dintre om si Dumnezeul cerului si al pamantului, lucrurile au evoluat. Manati nu de dorinta sincera ci de ambiti personale omul a facut din acest locas ba o pravalie, ba o ascunzatoare de hoti.

In locul acesta se targuieste mantuirea sau se ofera gratuit iluzia ei in schimbul apartenentei. „Nu cu gând bun sunt plini de râvnă ei pentru voi, ci vor să vă dezlipească de noi ca să fiţi plini de râvnă faţă de ei.” Lucruri noi: locuri noi, vorbe noi, reguli noi, perspective noi, ceva care sa rupa rutina, binenteles ca totul e cu un cost. Cine striga mai tare castiga sau cine are reclama mai luminoasa. Cine atrage un star sau cine isi face un renume prin multe aparitii publice. Dar lucrurile acestea nu au nimic de a face cu „Casa Mea”. Dumnezeu nu e acolo oricat de mult ar striga ei si oricat de mult s-ar lauda cu numele Lui. El nu are nimic de oferit din locul acesta, mantuirea Lui nu este de licitat si nici nu este moneda de troc.

Locasul acesta a atras intodeauna masele de oameni care dupa ce devin satui de iluzile lumii, cauta nemurirea. Cel rau si cei rai stiind lucrul acesta cauta sa foloseasca acest locas in interesul lor. Asa ajung sa tina fraiele oameni care nu au nici o treaba cu slujirea lui Dumnezeu. Oameni care se lauda cu descoperiri de la Dumnezeu, cu imputerniciri de la El, cu visuri si trimiteri, cu ultimatumuri si avertismente. Toti oameni vicleni sau mai modern spus oameni diplomati. Dar Dumnezeu nu ne transmite nimic din locul acesta indiferent cate versete se recita.

Locul acesta este o tentatie pentru toti cei care nu reusesc sa devina suficient de importanti in lumea aceasta.  Adevărul acesta: „Dacă râvneşte cineva să fie episcop, doreşte un lucru bun”, a devenit vorba de duh pentru multa lume buna. Numai ca episcopul acesta din scripturi nu seamana deloc cu ce ajung sa fie acesti indrazneti. In Cuvant episcopii au o gramajoara de calitati. In realitate episcopii acestia indeplinesc cele cateva conditii. Asa au ajuns „priveghetori ” peste oameni multi curvari, defaimatori, manipulatori, clovni si oameni de circ, bogati si foarte multi tinerei (toti isi zic Timotei). Ma intreb cum poate crede cineva ca exista o legatura a lui Dumnezeu cu ei? Căci ce legătură este între Neprihănire şi fărădelege? Sau cum poate sta împreună Lumina cu întunericul? Ce înţelegere poate fi între Hristos şi Belial? Sau ce legătură are Cel credincios cu cel necredincios? Ce, care, cum?

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s