Antihristi din zilele din urma

„Copilaşilor, este ceasul cel de pe urmă. Şi, după cum aţi auzit că are să vină Antihrist, să ştiţi că acum s-au ridicat mulţi antihrişti – prin aceasta cunoaştem că este ceasul de pe urmă.”

Exista cateva lucruri care trebuiesc consemnate in legatura cu acestia. O data ca sunt multi. Numarul lor sau procentul nu trebuie sa fie pricina de cautari pentru cineva, ce este de retinut este ca sunt multi dintre noi. Ioan vorbeste in epistola asta despre partasia pe care o au crestinii unii cu altii si cu Hristos si cu Tatal, si ajunge pe fondul acesta sa afirme ca in mersul vremii la ceasul sfarsitului multi dintre cei care arata a fi in partasie de fapt sunt anti-Hristos.

” Ei au ieşit din mijlocul nostru, dar nu erau dintre ai noştri. Căci, dacă ar fi fost dintre ai noştri, ar fi rămas cu noi; ci au ieşit ca să se arate că nu toţi sunt dintre ai noştri.”

Predicatorii folosesc textul acesta sa ii condamne pe cei care ies de sub autoritatea lor. Termenul totusi arata o ridicare dintre crestini si nu o plecare a lor nicaieri. Este acelasi termen folosit in Vechiul Testament cand arata ca niste oameni s-au ridicat dintre ei cu o idee grozava, aceea de a sluji impreuna cu neamurile la dumnezei lor. De fapt textul continua si arata ca acesti antihristi nu au plecat nicaieri ci continua in mijlocul lor sa dea niste „adevaruri” noi- in replica Ioan le zice sa ramana la ce au primit; sa aduca niste fagaduinte noi- fagaduinta Lui este viata vesnica; si niste invataturi extraordinare fara cusur- dar ungerea Lui ne arata ca nu trebuie sa ne invete cineva pentru ca ungerea ne descopera toate lucrurile, si ce ne arata ea este ca trebuie sa ramanem in El si aceasta ramanere in El este trairea in neprihanire. „Şi acum, copilaşilor, rămâneţi în El, pentru ca, atunci când Se va arăta El, să avem îndrăzneală şi la venirea Lui să nu rămânem de ruşine şi depărtaţi de El. Dacă ştiţi că El este neprihănit, să ştiţi şi că oricine trăieşte în neprihănire este născut din El. Al doilea lucru de consemnat este ca s-au ridicat intre noi si au o activitate febrila. „V-am scris aceste lucruri în vederea celor ce caută să vă rătăcească.”

Va urma

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s