Antihristii din zilele din urma

„Preaiubiţilor, să nu daţi crezare oricărui duh, ci să cercetaţi duhurile dacă sunt de la Dumnezeu. Duhul lui Dumnezeu să-L cunoaşteţi după aceasta: Orice duh care mărturiseşte că Isus Hristos a venit în trup este de la Dumnezeu; şi orice duh care nu mărturiseşte pe Isus nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui Antihrist, de a cărui venire aţi auzit. El chiar este în lume acum.”

„Căci se vor scula hristoşi mincinoşi şi proroci mincinoşi…. În norod s-au ridicat şi proroci mincinoşi, cum şi între voi vor fi învăţători mincinoşi….  Să ştiţi că acum s-au ridicat mulţi antihrişti….  In lume s-au răspândit mulţi amăgitori, care nu mărturisesc că Isus Hristos vine în trup. Iată amăgitorul, iată antihristul!”

In lume s-au ridicat proroci mincinosi, invatatori mincinosi, hristosi mincinosi, antihristi si amagitori. Toti acestia au fost insuflati si sunt insufletiti de duhul lui Antihrist. Duhul lui Antihrist este in lume din vremea lui Hristos si nu este o aparitie a vremurilor din urma. De la primi oameni care s-au impotrivit lui Isus, duhul acesta opereaza in oameni intr-o masura mai mare sau mai mica. Singurii care sunt scutiti de insufletirea aceasta sunt cei care au in ei alta insufletire si nu mai este loc pentru ea.”Voi, copilaşilor, sunteţi din Dumnezeu şi i-aţi biruit, pentru că Cel ce este în voi este mai mare decât cel ce este în lume.”

Duhul lui Antihrist insa nu conteneste sa lucreze si nu ocoleste pe nimeni, cum nu la ocolit nici pe Domnul Isus atunci cand la incercat. Pentru a nu ne lasa inselati, amagiti, invatati gresit sau deturnati de la credinta trebuie sa ramanem in dragoste si in adevar. Toate cele trei scrisori ale lui Ioan insista pe indemnul acesta si lucrul acesta nu este intamplator. De ce dragostea si adevarul? Pentru cel putin doua motive pe care le vad in textele acestea. Amandoua sunt porunca Domnului Isus de la inceput, si Harul, Indurarea si Pacea raman cu cei ce raman in adevar si in dragoste.

Cu duhul lui Antihrist binenteles ca e greu de luptat. Odata pentru ca el cuprinde asa cum deja am vazut proroci si invatatori care apoi sunt o puternica influenta asupra oamenilor. A doua oara pentru ca duhul acesta cuprinde sistemul lumii acesteia, pe imparati, pe voievozi, pe bogati, duhul vorbeste pe intelesul lumii acesteia si cei care sunt „lumesti” il asculta. A treia oara pentru ca duhul acesta nu este carne si sange la origine ci duhul rautati care vine din locuri ceresti.

In vremurile din urma, asa cum am vazut deja in articolele anterioare, duhul lui antihrist „se inmulteste” si se infiltreaza tot mai mult in interior. Apoi duhul acesta se foloseste de oameni pentru a schimba invatatura lui Hristos (sau despre Hristos) si tot in zilele din urma duhul va amagi mai puternic; facand la vremea potrivita semne si minuni dar mai inainte va marturisi ca Hristos Isus nu vine in trup.

Păziţi-vă bine să nu pierdeţi rodul muncii voastre, ci să primiţi o răsplată deplină.”

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s