Semnele veniri Lui

„Nimeni să nu vă amăgească în vreun chip, căci ( Ziua Domnului ) nu va veni înainte ca să fi venit lepădarea de credinţă şi de a se descoperi omul fărădelegii, fiul pierzării, potrivnicul care se înalţă mai presus de tot ce se numeşte „Dumnezeu” sau de ce este vrednic de închinare. Aşa că se va aşeza în Templul lui Dumnezeu, dându-se drept Dumnezeu.Vă aduceţi aminte cum vă spuneam lucrurile acestea când eram încă la voi? Şi acum ştiţi bine ce-l opreşte ca să nu se descopere decât la vremea lui. Căci taina fărădelegii a şi început să lucreze; trebuie numai ca cel ce o opreşte acum să fie luat din drumul ei.”

Venirea Domnului nu va fi inainte de a fi venit lepadarea de credinta si de a se descoperi omul faradelegii. Lepadarea de credinta nu este lepadare de Hristos sau de Dumnezeu. Am gasit in Cuvant alte doua pasaje care vorbesc de lipsa credintei la vremea sfarsitului. Primul se gaseste in Luca 18 si este foarte citat pentru a arata o puternica apostazie la vremea sfarsitului. Dupa umila mea parere cred ca cei care o fac gresesc putin. In context Domnul Isus vorbeste despre lipsa credintei ca Dumnezeu va face dreptate si nu despre o lipsa de credinta care il va indeparta pe om de Dumnezeu si ii va face astfel imposibila orice legatura cu El. De fapt si cel de al 2 lea text care se gaseste in Apocalipsa 6 vorbeste despre aceasi parca deficit de credinta pe care incep sa il aiba cei martirizati pentru Numele lui Hristos. Ei suspina si cer Stapanului sa nu mai zaboveasca cu privire la judecata. Nu uitam faptul ca unele lucruri au inceput intrucat lucrul acesta se petrece la pecetea a sasea. Fondul acesta de lipsa de credinta in ce priveste revenirea pentru a face dreptate, este imediat folosit de duhul lui Antihrist pentru a aduce discuti despre faptul ca Isus nu va reveni in trup, ca Isus ar fi venit chiar, ca s-a inteles gresit faptul ca El va reveni.

Apoi Omul faradelegii. Adevaratul om despre care se vorbeste aici este omul neevlavios si care nu doreste neprihanirea. Fărădelegea este opusul neprihănirii. „Căci ce legătură este între neprihănire şi fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul? Ce înţelegere poate fi între Hristos şi Belial”. Este adevarat faptul ca unul singur implineste cu prisosinta acest aspect precum si celelalte doua care sunt amintite in text, dar aici se arata si faptul ca la vremea sfarsitului omul ca si personaj in universul lui Dumnezeu se va apropia tot mai tare de lipsa neprihanirii si a evlaviei. Ca inchinarea placuta lui Dumnezeu, ceruta de Dumnezeu, in felul acesta nu prea isi mai are locul, rostul si intelegerea in mintea unui astfel de om cu constiinta incarcata si cu deprinderea evlaviei parasita.

Descoperirea omului faradelegii. Exista o lucrare tainica care este in lume de pe vremea lui Pavel cel putin, si care are ca obiectiv transformarea omului in asa fel incat el sa fie despartit complect de Dumnezeu. Aceasta este lucrarea lui Antihrist. Descoperirea omului faradelegi vizeaza doua aspecte. Dezvelirea lui. Acum omul faradelegi, sta cu masca omului bun deasupra, sta cu o haina a neprihaniri, dar va veni vremea in care nu o va mai purta. Desconspirarea lui. Aceasta este cu privire la cel care asa a fost mereu si nu s-a ascuns intrucat el stia ca Dumnezeu il cunoaste asa cum este, dar a stat ascuns si a lucrat din umbra, incercand sa traga cat mai multi oameni pe calea lui. Amandoua aceste actiuni se vor face in vremea in care oamenii neprihaniti isi vor fi pierdut puterea marturiei datorita numarului mic. Multi vor cadea spune Cuvantul abatuti de fatarnicia unora, amagiti de vorbaria altora, invatati fiind gresit si pacaliti de proroci mincinosi si nu vor avea decat o forma de evlavie, dar aratand destul de urat pe dinauntru. Cand mintea oamenilor pacatosi nu mai are in fata nici o marturie care sa o faca sa se intrebe de adevarate valori, de realitate, vor lepada orice masca pentru ca nu se vor mai rusina de nimic. Aceasta este vremea imediat premergatoare veniri Domnului Isus. Iar acestea sunt doar doua semne ale iminentei venirii Lui.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s