Un psalm a lui Asaf

  • Dumnezeu stă în adunarea lui Dumnezeu; El judecă în mijlocul dumnezeilor.
  •  „Până când veţi judeca strâmb şi veţi căuta la faţa celor răi?
  • Faceţi dreptate celui slab şi orfanului, daţi dreptate nenorocitului şi săracului, scăpaţi pe cel nevoiaş şi lipsit – izbăviţi-i din mâna celor răi.”
  • Dar ei nu vor să ştie de nimic, nu pricep nimic, ci umblă în întuneric, de aceea se clatină toate temeliile pământului.
  •  Eu am zis: „Sunteţi dumnezei, toţi sunteţi fii ai Celui Preaînalt.
  • Însă veţi muri ca nişte oameni, veţi cădea ca un domnitor oarecare.”
  •  Scoală-Te, Dumnezeule, şi judecă pământul! Căci toate neamurile sunt ale Tale.

Si apoi cateva ganduri.

Toate bisericile, evident cu b mic, cred ca Dumnezeu este in mijlocul lor. Si nu numai Asaf spune asta, ci si multi altii, dar El nu sta decat in mijlocul copiilor Lui care sunt nascuti de sus. Lucrul acesta trebuie recercetat pentru ca imi pare ca cei care nu sunt nascuti de sus au dat o alta definitie tocmai pentru ca ei sa nu isi piarda autoritatea.

Sta in adunarea copiilor Lui pentru ca ei judeca cu dreptatea Lui, pe cand fii oamenilor judeca dupa legile si poruncile lor omenesti. Poruncilor omenesti le lipseste spiritul legi, ele au ramas doar cu litera ei.Poruncile omenesti sunt cele care cauta sa vada fata celui pe care il au de judecat. Cand ati vazut ultima data un” inalt demnitar pocait” judecat in adunarea lor? Cand ati vazut ultima data un om mic castigand o „judecata” in fata unui prolific si eminent slujitor al, chipurile, cerului?

Fii Lui fac dreptate celui slab si celui fara de ajutor. V-ati intrebat vreodata de ce? Dau dreptatea inapoi celui deja napastuit si saracului, si scapa pe cel nevoias si lipsit din mana celui bogat si ajutat de toti oamenii rautati, sau cum i-ati numi pe cei care i-au mita. Urmariti adunarile, vedeti bine ce fac ei?

Nu incercati sa vorbiti cu ei. Va spune Asaf ce altfel ati constat singuri. „Dar ei nu vor să ştie de nimic, nu pricep nimic, ci umblă în întuneric, de aceea se clatină toate temeliile pământului.” Toate structurile de conducere si coordonare sunt cum sunt pentru ca nu mai exista nici un etalon. Ganditi-va cati oameni din acestia sunt interfata bisericii, cati oameni din acestia sunt in structuri de conducere chiar in statul laic, cati oameni din acestia cheama la pocainta/ schimbare, la care pocainta? Stiti ce zice Dumnezeu pe care ei il cred in adunarile lor?  „Luaţi seama ca nu cumva să nu voiţi să ascultaţi pe Cel ce vă vorbeşte! Căci dacă n-au scăpat cei ce n-au vrut să asculte pe Cel ce vorbea pe pământ, cu atât mai mult nu vom scăpa noi dacă ne întoarcem de la Cel ce vorbeşte din ceruri, al cărui glas a clătinat atunci pământul şi care acum a făcut făgăduinţa aceasta: „Voi mai clătina încă o dată nu numai pământul, ci şi cerul.”

Eu (Dumnezeu)am zis: „Sunteţi dumnezei, toţi sunteţi fii ai Celui Preaînalt. Însă veţi muri ca nişte oameni, veţi cădea ca un domnitor oarecare.” Intr-o masura toti cei care conduc sunt o autoritate din autoritatea lui Dumnezeu. Pe cei ce nu si-au pastrat vrednicia ii paste moartea a doua dupa o mare judecata, indiferent cum isi spun ei. Invierea nu pare sa fie pentru ei ceea ce ei nedajduiesc. Sangele fratelui lor, argintul lor strans ca plata a nelegiuiri, insusirea pe nedrept a meritelor altora, … sunt lucruri care trebuiesc lamurite la judecata.

Nu vă hrăniţi cu nădejdi înşelătoare, zicând: „Acesta este Templul Domnului, Templul Domnului, Templul Domnului!  Căci numai dacă vă veţi îndrepta căile şi faptele, dacă veţi înfăptui dreptatea unii faţă de alţii, dacă nu veţi asupri pe străin, pe orfan şi pe văduvă, dacă nu veţi vărsa sânge nevinovat în locul acesta şi dacă nu veţi merge după alţi dumnezei ( ce-o fi insemnand alti dumnezei), spre nenorocirea voastră, numai aşa vă voi lăsa să locuiţi în locul acesta, în ţara pe care am dat-o părinţilor voştri, din veşnicie în veşnicie.

Dar iată că voi vă hrăniţi cu nădejdi înşelătoare, care nu slujesc la nimic.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s