Psalmul V- Comunicarea

Omul care vrea sa vada fericirea se separa de rau si se alipeste tare de bine. Accepta realitatea neschimbabila a existentei lui Dumnezeu si a suveranitatii Lui si se supune ei. Isi muta increderea in aceasta Autoritate, care tine si carmueste toate lucrurile, chiar si atunci cand lucrurile par a nu asculta de El. Umbla in lumina Lui sau inaintea Lui,nadajduind cu tarie in aratarea slavei Lui peste el si peste lumea intreaga. Toate aceste lucruri le-am observat deja in psalmii de la 1 la 4.

In psalmul 5 continuam sa ne uitam la omul fericit, la unul din lucrurile care il fac pe om sa fie asa si anume, comunicarea. Comunicarea este o necesitate a omului. Comunicarea leaga relati intre indivizi. Comunicarea complecteaza personalitatea. Si asa mai departe. Este un lucru care defineste omul, care face parte din viata zilnica si care poate aduce sau nu fericirea. Dumnezeu avertizeaza asupra directiei gresite pe care a luat-o comunicarea in lume, atunci cand arata ca izvorul de unde curge ea a fost contaminat cu elemente gresite. De aceea comunicarea ar trebui sa fie un domeniu de interes pentru orice om.

Psalmul 5 ca si ceilalti psalmi arata un mic secret. Comunicarea cu Dumnezeu este ceea ce ne trebuie. Ea implineste toata nevoia umana mai mult decat orice alta comunicare. David a comunicat cu Dumnezeu pentru ca a descoperit beneficiul acestui obicei. Comunicarea cu Dumnezeu stampara nu aprinde. Comunicarea cu Dumnezeu aduce benefici pentru om atat sufletesti cat si materiale, pentru ca omul poate nedajdui la ajutor din partea Lui, in ciuda faptului ca uneori l-a suparat, Dumnezeu nu este orgolios ca omul. Comunicarea cu Dumnezeu poate aduce dreptatea, cand cel neprihanit se roaga Domnul ia aminte. Comunicarea cu Dumnezeu aduce bucuria care nu este dependenta de ceva anume.

Cel rau nu foloseste si nu poate chiar daca foloseste acest lucru sa se astepte la vreun raspuns. Dumnezeu nu este un Dumnezeu caruia sa-i placa raul ca sa se uneasca cu acel cineva. Si nu oricine poate nadajdui sa intre in Casa lui in mod real, decat acela care are respectul cuvenit fata de El. Psalmul 5- comunicarea vine dupa psalmul 4 si dupa 3, si dupa ceilalti 2.

Dumnezeu inconjoara cu binecuvantarea ce curge din prezenta Lui si pastreaza bunavointa Lui pentru cei care ajung sa aiba aceasta relatie cu El, care cel mai adesea se vede din comunicarea cu El. Si ce fericire.

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s