Psalmul VII- Siguranta

Nefericirea multor oameni vine din duplicitatea vietii pe care o traiesc. Ei nu pot prevedea si spera la nimic bun in afara eforturilor proprii. Puterea vietii lor este pusa intrutot in a crea propria fericire la care altfel nu poate nadajdui. Aceasta frenetica si epuizabila preocupare ii priveaza de orice simtamant de fericire la orice nivel de bucurie si bunastare ar ajunge.

Pe cand omul care traieste in neprihanire, in acea stare de nevinovatie, de dreptate, de bunatate, de bunavointa, poate astepta in tacere rezultatul actiunilor lui si a dreptatii lui Dumnezeu. El nu este nedrept ca sa nu rasplateasca lucrarea cuiva, si nici nu uita, si nici isi ascunde fata, si nici nu intarzie in implinirea promisiunilor Lui; ca va da viata si pace celor ce prin staruinta in bine cauta de fapt implantarea valorilor lui Dumnezeu si a Imparatiei Lui si va da mânie şi urgie celor ce, din duh de gâlceavă, se împotrivesc adevărului şi ascultă de nelegiuire.

Cel neprihanit asteapta judecata Lui, timpul rasplatii. Pana si aceasta asteptare este fericire si mantuire, cum ne-a scris si preaiubitul nostru frate Pavel, dupa marea lui intelepciune data lui.

Voi deci, preaiubiţilor, ştiind mai dinainte aceste lucruri, păziţi-vă ca nu cumva să vă lăsaţi doborati de asuprirea acestor nelegiuiţi şi să vă pierdeţi tăria, ci creşteţi în harul şi în cunoştinţa Domnului şi Mântuitorului nostru Isus Hristos.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s