Ieremia

Aşa vorbeşte Domnul: ‘Ce nelegiuire au găsit părinţii voştri în Mine, de s-au depărtat de Mine şi au mers după nimicuri şi au ajuns ei înşişi de nimic?

Daca citeste cineva istorisirea aceea pana la sfarsit afla, asa cum am aflat si eu in ce sens s-a departat Israel de Dumnezeul lui. Zice-se ca religia lor a avut parte de o transformare uluitoare, de necrezut si de neasteptat. Pazitorii Legii au lasat-o mai moale cu „Legea”,probabil ca au trecut la un fel de har, pastorii sufletesti nu au mai hranit sufletele lor,or fi trecut pe dezvoltare personala, si prorocii lor au proorocit folosindu-se de metodele celor ce slujeau lui Baal. A rezultat de aici o complect alta inchinare si partasie, au zugravit un complect alt dumnezeu.Ca atare:

oamenii au pierdut frica de Dumnezeu:”… singur te pedepseşti cu răutatea ta şi tu singur te loveşti cu necredincioşia ta şi vei şti şi vei vedea ce rău şi amar este să părăseşti pe Domnul, Dumnezeul tău, şi să n-ai nicio frică de Mine, zice Domnul, Dumnezeul oştirilor.”;

au pierdut disciplina:”… Nu mai vreau să slujesc ca un rob! si, pe orice deal înalt şi sub orice copac verde, te-ai întins ca o curvă…”;

si-au pierdut roada:”…Te sădisem ca o vie minunată şi de cel mai bun soi. Cum te-ai schimbat şi te-ai prefăcut într-o coardă de viţă sălbatică?!;

si-au pierdut onestitatea:”… Cum poţi să zici: Nu m-am spurcat şi nu m-am dus după Baali? Priveşte-ţi urma paşilor în vale…”;

si-au pierdut bunul simt:”…ei Îmi întorc spatele şi nu se uită la Mine. Dar, când sunt în nenorocire, zic: Scoală-Te şi scapă-ne!

Au devenit niste vicleni. Ce bine ştii să-ţi întocmeşti căile când este vorba să cauţi ce iubeşti! Chiar şi  nelegiuirea inveti cum sa o folosesti. 

„Treceţi în ostroavele Chitim şi priviţi! Trimiteţi la Chedar, uitaţi-vă bine şi vedeţi dacă s-a întâmplat acolo aşa ceva: şi-a schimbat vreodată un popor dumnezeii, măcar că ei nu sunt dumnezei? Dar poporul Meu şi-a schimbat Slava cu ceva care nu este de niciun ajutor!  Miraţi-vă de aşa ceva, ceruri, înfioraţi-vă de spaimă şi groază, zice Domnul.”

Stiti ce imi pare mie? Ca Ieremia vorbeste parca de noi. De ce o fi ingaduit Dumnezeu sa se scrie si sa ramana istorisirea aceasta? Poate pentru ca, zice-se ca cine nu invata din istorie nimic, este condamnat sa o repete.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s