Robul cui?

Citesc in epistola trimisa catre bisericile Galatiei:”…Dacă aş mai căuta să plac oamenilor, n-aş fi robul lui Hristos.” Si imediat imi vine in minte, clar si raspicat cu cine au adunarile de a face in zilele noastre. Toti acesti ironici care spun Cuvantul tare dar in asa fel incat sa placa oamenilor si sa nu supere pe nimeni, c-apoi au incurcat-o cu enoriasi si li s-au terminat sponsorizarile pentru ca nu au pozele doldora de oameni. Dupa absolut fiecare mesaj al lor coboara plini de emfaza de pe piedestal si se imbratiseaza cu caldura cu toti. Rand pe rand multimile ii felicita pastrand inca in coltul guri ranjetul sec ramas de la ultima gluma, si mai toata lumea adauga: „-Bine spus domnule, bine le-ai spus”.

Ei cu siguranta ca nu fac parte din tagma lui Pavel si a celorlalti slujitori ai lui Dumnezeu, pentru ca nu se vede in comportamentul lor respectarea principiilor care i-au condus pe acestia din urma.

Si ca sa vedem ca Scripturile nu vorbesc numai in pasajul din Galateni despre diferentele dintre slujitorii lui Dumnezeu si comedianti ieftini, propun sa citim impreuna ce zice 1 Tesaloniceni 2:6 – „Căci propovăduirea noastră nu se întemeiază nici pe rătăcire, nici pe necurăţie, nici pe viclenie. Ci, fiindcă Dumnezeu ne-a găsit vrednici să ne încredinţeze Evanghelia, căutăm să vorbim aşa ca să plăcem nu oamenilor, ci lui Dumnezeu, care ne cercetează inima. În adevăr, cum bine ştiţi, niciodată n-am întrebuinţat vorbe măgulitoare, nici haina lăcomiei: martor este Dumnezeu. N-am căutat slavă de la oameni: nici de la voi, nici de la alţii, deşi, ca apostoli/trimisi ai lui Hristos, am fi putut să cerem cinste.” Principiul enuntat spune asa: Daca Hristos te-a angajat, ar fi normal sa ii indeplinesti dorintele Lui, nu ale celor la care te-a trimis El. Dar cine sa ia aminte?

Mai putem, repede, sa privim la un alt principiu enuntat de Iacov in capitolul 4 la versetul 4:-„Suflete preacurvare (necredincios)! Nu ştiţi că prietenia lumii este vrăjmăşie cu Dumnezeu? Aşa că cine vrea să fie prieten cu lumea se face vrăjmaş cu Dumnezeu.” Nu-i mare inginerie. Daca Dumnezeu te trimite la cineva este pentru ca acel cineva are nevoie de un mesaj care sa il puna pe ganduri si sa il determine la o reevaluare a situatiei lui, nu de un MASAJ care sa il remotiveze sa continue pe calea pe care merge deja. De ce se dau toti de partea adversarului? Pentru 30 de arginti?

„Credeţi că degeaba vorbeşte Scriptura? Duhul, pe care L-a pus Dumnezeu să locuiască în noi, ne vrea cu gelozie pentru Sine/El.” Dar daca cineva insista ca nu vrea sa fie a Lui, apoi nu-i de mirare ca oamenii astia raman fara Duhul si sunt „abilitati” cu mai multe duhuri.

Acum sincer sa fiu ar mai fi ceva de spus:” Fraţilor, vă mărturisesc, zice Pavel, că Evanghelia propovăduită de mine nu este de obârşie omenească, pentru că n-am primit-o, nici n-am învăţat-o de la vreun om, ci prin descoperirea lui Isus Hristos.” Si daca oamenii astia nu „L-au vazut sau auzit” vreodata pe Hristos?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s