Un rod

Intr-o zi Isus a iesit din casa si sa dus singur la oparte, dar nu a trecut mult si multimile l-au gasit. Au alergat cu gramada la El. Matei 13 ne spune ca de data aceasta Isus s-a suit intr-o barca, s-a departat putin in asa fel ca sa nu il inghesuie nimeni si le-a vorbit despre ceea ce era in inima Lui.

El a venit sa aduca vestea buna a Imparatiei lui Dumnezeu dar oamenii nu vor sa se desparta de imparatiile lor pamantesti. Asa se face ca mesajul Lui gaseste cam patru tipuri de ascultatori.

  1. Unii care aud, dar nu inteleg nimic. Cuvintele Lui nu au nici o sansa in ei. Parca ar vorbi basme, cu lucruri si personaje din alta lume. Ei sunt asemenea unei seminte care a cazut langa drum, a cazut in afara ariei, pe taramul pasarilor si fiarelor pamantului.
  2. Altii se prind repede de perspectivele frumoase marturisite de Isus. Sunt incantati si plini de bucurie. Pe ei lucrurile adanci nu ii intereseaza, par ca au prins esenta. Ii vezi zburdand si devin adeptii cei mai infocati ai lui Isus. Dar cand entuziasmul se raceste lucrurile s-au incheiat. Proba lor este data in perioada de seceta a verii sufletului lor. Atunci ei se aprind la fel de repede pentru un alt obiectiv, doar n-o fi stand sa se usuce in mijlocul necazului lor.
  3. Mai sunt unii in care cuvantul intra adanc. El nu mai poate fi dezradacinat si creste si se intareste. Dar nu creste singur, ci in preajma ingrijorarilor si inselaciunilor lumi lor, de care pana la urma devin acoperiti.
  4. Si bine ca mai sunt  si cei care aud chemarea Lui, o inteleg, si aduc rod. Acestia sunt oameni care au patruns sensul adanc al mesajului Lui. Au in minte perspectivele sumbre ale verii si secetei, inteleg pericolul placerilor si ingrijorarilor si cu toate acestea se duc sa gaseasca rod. Ei stiu ca munca lor seamana cu ceea ce a facut Isus. Truda lor va intampina la fel 4 tipuri de ascultatori, din toti dor un procent sunt cei care vor fi asemenea lor.

Istorisirea aceasta a fost tradusa ucenicilor Lui. Pentru ca doar lor le-a fost dat sa cunoasca tainele imparatiei Lui. Care taine? Ca din toti cei ce par a fi urmasi ai lui Hristos, unii nu sunt. Cativa se vor usca in vara, cativa vor fi inselati pana in toamna. Si desi vor trudi din greu, pentru rod trebuie ceva rabdare de la Dumnezeu.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s