Atunci / Acum?

O alta serie de invataturi este data de Domnul Isus inainte de plecarea Lui de pe pamant. Dupa iesirea din templu, El sta cu ucenicii Lui pe Muntele Maslinilor. Ucenicii incep o discutie despre vremea sfarsitului iar Domnul Isus se lasa dus de subiect, daca putem spune asa, si iata ca le spune totul dinainte.

Subiectul incepe cu aceasta avertizare care trebuie sa fie foarte fondata si vom vedea de ce.Bagati de seama sa nu va insele cineva. Si am impresia ca „cineva” era o lovitura data cu directie. Odata pentru ca avertizeaza, asa cum stim, faptul ca Israel se va lasa inselat de catre cineva, iar Domnul doreste ca cei care sunt ai lui sa nu faca parte din cei care vor face aceasta mare gresala. Apoi pentru ca acest cineva este tradus in alta parte in scripturi ca fiind un duh care ii va cuprinde pe multi sa creada ca lucrurile care se desfasoara sub ochii lor sunt venite direct de la Dumnezeu. Acest cineva este duhul lui Antihrist, propagat de o multime mare de proroci care pretind ca vin, trimisi fiind de sus, nu de jos.

Inainte de a se intra in subiect se continua cumva avertizarea legata de duhul de ratacire cu o alta avertizare legata de duhul de frica,de teama ca vremea sfarsitului a si inceput deja. Razboaiele nu sunt un semn. Luptele fratricide, insa da. Acesta este semnul inceputului durerilor.

Toata invatatura Domnului Isus despre aceasta perioada tine pe parcursul a doua capitole si este aratata de repetarea continua a cuvantului ATUNCI. Tot ce se spune si este precedat de acest cuvant arata spre aceasta singura vreme a sfarsitului, care nu se intande pe o perioada foarte lunga de timp intrucat Domnul Isus a spus ca nu va trece aceasta generatie existenta in vremea sfarsitului pana nu se vor implini TOATE aceste lucruri.

Si sa vedem ce se va intampla ATUNCI.

  1. Atunci in vremea aceasta a ruperi, cei care sunt ai lui Dumnezeu si cei care sunt ai Domnului Isus vor fi urati de toti ceilalti oameni. Ideea acesta este enuntata in cel putin doua evangheli si sunt aratate cateva diferente care ne lasa sa vedem ca lucrul acesta se va intampla si cu Israel, care va fi urat pentru Numele Lui si cu credinciosii, care vor fi prigoniti pentru Numele Lui, ca sa fie marturie. Va fi asadar o vreme de prigoana care se va lasa cu morti si chinuiti pe de o parte si cu crestini judecati in tribunale religioase si civile, crestini privati de libertate in alta parte. Aceasta vreme este anuntata si de Pavel celor din Tesalonic. In timpul acesta multi vor cadea, si multi se vor vinde unii pe altii.
  2. Atunci increderea unul in celalalt va avea mult de suferit. Din cauza minciuni si a inselarii, din cauza inmultiri faradelegii, dragostea celor mai multi se va raci. Doar cine va rabda pana la sfarsit va fi mantuit. Pana la care sfarsit? Pana ce evanghelia ACEASTA va fi propovaduita in toata lumea. Atunci va veni sfarsitul. Evanghelia adevarata va fi propovaduita in vremea aceea din nou, intr-o singura generatie in tot pamantul. Evanghelia Imparatiei, curata, fara deficiente, intarita fiind de martirajul celor care o vor duce, in toata lumea, ca sa fie de marturie tuturor oamenilor.
  3. Atunci in paralel cu Evanghelia vor actiona multi, foarte multi proroci mincinosi. Ioan zice ca prin aceasta putem cunoaste ca e vremea sfarsitului, ca sunt multi proroci mincinosi. Acestia vor face o lucrare nemaiintalnita. Semne, minuni, aratari ale lui Hristos. Unul din acestia va actiona in Israel si va face o lucrare deosebita incat va insela pe multi dintre ei. Va aduce asupra lui Israel  o perioada de liniste, apoi o mare nenorocire. Din alte texte din scripturi aflam detaliile sintagmei: „acolo unde este starvul se vor aduna vulturii”.
  4. Imediat dupa zilele acelea de necaz pentru Israel, se vor intampla lucruri grozave in cer :soarele se va întuneca, luna nu-şi va mai da lumina ei( nemaifiind soarele), stelele vor cădea din cer şi puterile cerurilor vor fi clătinate. Atunci se va arăta în cer semnul Fiului omului. Israel se va pocai. Atunci se va turna peste casa lui David şi peste locuitorii Ierusalimului un duh de îndurare şi de rugăciune şi îşi vor întoarce privirile spre Domnul Isus. Tot atunci va avealoc rapirea Bisericii.

Acesta este planul aratat de Domnul, in mare. Invatatura Lui continua aratand cateva pericole in vremea acestui sfarsit. In pilda fecioarelor neintelepte, arata pe unii care s-au relaxat putin si au pierdut plecarea. Dupa trecerea pericolului vremi aceleia au crezut ca lucrurile inca vor dura, dar nu a fost asa. In pilda talantilor, ii arata pe unii care au vrut sa se menajeze, dar si-au pierdut rasplata. Iar in pilda judecatii viitoare , ii arata pe unii care au fost egoisti in vremurile acelea de mare stramtorare, dar si-au pierdut marturia.

‘Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, care a fost pregătit Diavolului şi îngerilor lui! Căci am fost flămând, şi nu Mi-aţi dat să mănânc; Mi-a fost sete, şi nu Mi-aţi dat să beau; am fost străin, şi nu M-aţi primit; am fost gol, şi nu M-aţi îmbrăcat; am fost bolnav şi în temniţă, şi n-aţi venit pe la Mine.’

Si daca tot e vorba de profetia vremurilor sfarsitului, aduc in vedere ce urmeaza imediat dupa lucrurile spuse mai sus. Matei 26:1  „După ce a isprăvit Isus toate cuvântările acestea, a zis ucenicilor Săi: „Ştiţi că după două zile vor fi Paştele; şi Fiul omului va fi dat ca să fie răstignit!”

„Vegheaţi dar în tot timpul şi rugaţi-vă, ca să aveţi putere să scăpaţi de toate lucrurile acestea care se vor întâmpla şi să staţi în picioare înaintea Fiului omului.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s