Ioan III

„Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă nu se naşte cineva din apă şi din Duh, nu poate să intre în Împărăţia lui Dumnezeu. Vântul suflă încotro vrea şi-i auzi vuietul, dar nu ştii de unde vine, nici încotro merge. Tot aşa este cu oricine este născut din Duhul.”

Nimeni nu s-a suit în cer, afară de Cel ce S-a coborât din cer, adică Fiul omului, care este în cer. Fiul omului trebuie să fie înălţat , pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.

Ioan inca de la inceput arata cateva lucruri clar, foarte clar. Desi cel mai „sentimental” dintre ceilalti evanghelisti, este si cel mai categoric. Astfel cap 3 din cartea sa ne aduce in fata ochilor 2 aspecte. Conducerea de catre Duhul lui Dumnezeu- tot asa cum sufla vantul, si inaltarea Fiului omului- tot asa cum a fost inaltat un sarpe in pustie pe vremea lui Moise. Vorbele sunt de prisos, cine citeste cred ca intelege, ca lui Nicodim un om din fruntea Iudeilor ii cere o schimbare capitala si celor pe care i-a iubit Dumnezeu le cere o credinta totala.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s