Vremea lepadarii de credinta

” Cât priveşte venirea Domnului nostru Isus Hristos şi strângerea noastră laolaltă cu El,…  Nimeni să nu vă amăgească în vreun chip, căci nu va veni înainte ca să fi venit lepădarea de credinţă şi de a se descoperi omul fărădelegii1, fiul pierzării,…”

„Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credinţă, ca să se alipească de duhuri înşelătoare şi de învăţăturile dracilor,abătuţi de făţărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnaţi cu fierul roşu în însuşi cugetul lor.Ei opresc căsătoria şi întrebuinţarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulţumiri de către cei ce cred şi cunosc adevărul.”

„În norod s-au ridicat şi proroci mincinoşi, cum şi între voi vor fi învăţători mincinoşi, care vor strecura pe furiş erezii nimicitoare, se vor lepăda de Stăpânul care i-a răscumpărat şi vor face să cadă asupra lor o pierzare năprasnică. Mulţi îi vor urma în destrăbălările lor. Şi, din pricina lor, calea adevărului va fi vorbită de rău. În lăcomia lor vor căuta ca, prin cuvântări înşelătoare, să aibă un câştig de la voi. Dar osânda îi paşte de multă vreme şi pierzarea lor nu dormitează.”

Doresc sa privim pentru cateva momente la aceste informatii din scriptura. Stim ca venirea Domnului nu va fi inainte de a fi lepadarea de credinta si de a se descoperi omul faradelegii.

  1. Despre lepadare primul text continua si ne spune ca : „Din această pricină,(pentru ca nu au crezut adevarul) Dumnezeu le trimite o lucrare de rătăcire, ca să creadă o minciună: pentru ca toţi cei ce n-au crezut adevărul, ci au găsit plăcere în nelegiuire, să fie osândiţi.”  Asadar vremea lepadarii de credinta este vremea existentei unei lucrari mincinoase trimise sau ingaduite de Dumnezeu. Necredinta acestor oameni nu este tocmai o inexistenta a credintei ci mai mult o delasare a ei, o abandonare a ei pentru a iubi mai mult nelegiuirea, acea stare in care cineva traieste fara nici o lege, in har ar zice ei. Dumnezeu a ales oamenii pentru ai mantui prin sfintirea lucrata de Duhul si prin credinta adevarului. Cei care nu staruiesc si sunt dezinteresati in a asculta de adevar si care nu ajung astfel la sfintire, vor inainta in minciuna si intr-o stare care le va aduce judecata lui Dumnezeu si chiar osanda. Oameni acestia vor fi suficienti de multi in asa fel incat sa existe imaginea unei vremi, a unei generatii intregi de oameni care traiesc fara nici o lege, in nelegiuire.
  2. Al doilea aspect aratat de cel de al doilea text. El vorbeste de modul cum se va intampla aceasta lepadare a credintei. Abaterea credinciosilor de catre niste fatarnici. Niste apariti de lideri fenomen, care au o viata ravnita de toti ceilalti. Oameni care au din belsug, din de toate si care spun ca acestea sunt binecuvantari venite de la Dumnezeu. Datorita credintei lor au fost binecuvantati. Toti ceilalti se ingramadesc sa le urmeze credinta. Biblia ii demasca. Ei de vapt vorbesc niste minciuni, nu asa stau  lucrurile. Binecuvantarile acestea sunt de la credulii din poporul lui Dumnezeu dar nu sunt binecuvantarea lui Dumnezeu. De fapt prin insasi faptul ca ceilalti ii urmeaza au si mai multe sanse sa-si cresca avutiile. Cuvantarile lor contin o viclenie care trece neobservata, si prin care ei cauta sa aiba un castig intr-o forma sau alta de la cei care ii urmeaza. Multimile fie le cresc importanta si beneficiile ce decurg din ea, fie le cresc efectiv veniturile. Oameni acestia sunt greu de desconspirat pentru ca ei nu se simt ca facand ceva gresit si in consecinta actioneaza cu toata convingerea. Cugetul lor a fost infierat in asa fel incat acum ei nu mai simt vreun fior de vinovatie si vreo urma de bun simt.
  3. Al treilea aspect, in cel de al treilea text. Se vorbeste despre niste erezii nimicitoare. O pandemie care face ravagii, care bulverseaza comunitati intregi si care este raspandita de proroci si invatatori mincinosi. Un duh de minciuna in gura unor oameni care se numesc proroci si care spun ca sunt trimisi de Dumnezeu. Oameni carora Dumnezeu nu le-a vorbit si care mereu vin si spun: am avut un vis( vedenie), am avut un vis. O ratacire adusa de niste iminenti invatatori ai scripturilor, oameni care pateaza iremediabil adevarul, oameni care trantesc adevarul la pamant si deschid calea pentru venirea antihristului. Abia atunci el se va descoperi cand oamenii nu vor fi in stare sa discearna cum trebuie realitatea.

Vremea lepadarii de credinta este o vreme grozava, o vreme in care credinciosi vor renunta la sfintire pentru a trai in faradelege, o vreme in care credinciosi vor copia felul de viata a unor oameni fatarnici, o vreme in care credinciosi vor fi atinsi de o erezie nimicitoare.

Dar voi , preaiubiţilor, ştiind mai dinainte aceste lucruri, păziţi-vă ca nu cumva să vă lăsaţi târâţi de rătăcirea acestor nelegiuiţi şi să vă pierdeţi tăria, ci creşteţi în harul şi în cunoştinţa Domnului şi Mântuitorului nostru Isus Hristos. A Lui să fie slava acum şi în ziua veşniciei. Amin

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s