Imparatia lui Dumnezeu

„Impăratul Darius a scris o scrisoare către toate popoarele, către toate neamurile, către oamenii de toate limbile care locuiau în toată împărăţia : Poruncesc ca, în toată întinderea împărăţiei mele, oamenii să se teamă şi să se înfricoşeze de Dumnezeul lui Daniel. Căci El este Dumnezeul cel viu şi El dăinuie veşnic; împărăţia Lui nu se va nimici niciodată şi stăpânirea Lui nu va avea sfârşit. El izbăveşte şi mântuieşte, El face semne şi minuni în ceruri şi pe pământ.”

„Nebucadneţar, împăratul, către toate popoarele, neamurile, oamenii de toate limbile, care locuiesc pe tot pământul: Să aveţi multă pace. Am găsit cu cale să fac cunoscute semnele şi minunile pe care le-a făcut Dumnezeul cel Preaînalt faţă de mine. Cât de mari sunt semnele Lui şi cât de puternice sunt minunile Lui! Împărăţia Lui este o împărăţie veşnică, şi stăpânirea Lui dăinuie din neam în neam!

Marturia lui Dariu si a lui Nebucadnetar: imparatia aceasta va fi vesnica si nu va trece de la unul la altul.

 • Matei 6:33 Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.

Mai important in viata este sa cauti aceasta imparatie a lui Dumnezeu si sa slujesti in ea pentru o rasplata. Apoi toate celelalte pentru ca acestea se vor vesteji pe cand lucrurile Imparatiei nu.

 • Matei 12:28 Dar dacă Eu scot afară dracii cu Duhul lui Dumnezeu, atunci Împărăţia lui Dumnezeu a venit peste voi.

Imparatia lui Dumnezeu se vede cand Duhul lui Dumnezeu incepe sa-si faca simtita prezenta si lucrarea.

 • Matei 19:24 Vă mai spun iarăşi că este mai uşor să treacă o cămilă prin urechea acului decât să intre un bogat în Împărăţia lui Dumnezeu.”

In aceasta Imparatie este greu sa intre cei cu avutii. In prima parte ea este de dispretuit pentru starea ei nemateriala ci mai degraba sufleteasca. Cei materialisti o ignora avand siguranta data de bogatii.

 • Matei 21:31 Care din amândoi a făcut voia tatălui său?” „Cel dintâi”, au răspuns ei. Şi Isus le-a zis: „Adevărat vă spun că vameşii şi curvele merg înaintea voastră în Împărăţia lui Dumnezeu.

In Imparatie merg cei care asculta de Imparat. Cei care se targuiesc cu El, aratand prin aceasta ca nu prea il recunosc ca Stapan, sau cei care raman cramponati in ceea ce stiu ei ca fiind o imparatie, raman pe dinafara.

 • Luca 9:2 Apoi, i-a trimis să propovăduiască Împărăţia lui Dumnezeu şi să tămăduiască pe cei bolnavi.

Propovaduirea celor credinciosi lui Isus trebuie sa fie aceasta Imparatie a lui Dumnezeu.

 • Marcu 9:1 El le-a mai zis: „Adevărat vă spun că sunt unii din cei ce stau aici care nu vor muri până nu vor vedea Împărăţia luiDumnezeu venind cu putere.”

Ioan a fost cel care a vazut Imparatia venind atunci cand a fost rapit de Dumnezeu si a vazut vedenile scrise in cartea Apocalipsa.

 • Luca 9:62 Isus i-a răspuns: „Oricine pune mâna pe plug şi se uită înapoi nu este destoinic pentru Împărăţia lui Dumnezeu.”

Imparatia lui Dumnezeu nu trebuie sa produca regrete, va fi vrednica de toata stradania oricarui om.

 • Luca 21:31 Tot aşa, când veţi vedea întâmplându-se aceste lucruri, să ştiţi că Împărăţia lui Dumnezeu este aproape.

Exista cateva semne sau ma rog cateva lucruri care anunta revenirea lui Isus si intemeierea in slava a imparatiei acesteia.

 • Ioan 3:5 Isus i-a răspuns: „Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă nu se naşte cineva din apă şi din Duh, nu poate să intre în Împărăţialui Dumnezeu.

Pentru acces in imparatie este nevoie sa fie cineva nascut din nou prin botez cu apa si cu Duh.

 • 1 Corinteni 6:9 Nu ştiţi că cei nedrepţi nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă înşelaţi în privinţa aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiţii,
 • 1 Corinteni 6:10 nici hoţii, nici cei lacomi, nici beţivii, nici defăimătorii, nici hrăpăreţii nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu.

Este Imparatia lui Dumnezeu o imparatie exclusivista ? Da, in ea nu au acces cei care dupa ce au cunoscut „legile” ei se incapataneaza sa nu schimbe nimic.

 • 1 Corinteni 15:24 În urmă, va veni sfârşitul, când El va da Împărăţia în mâinile lui Dumnezeu Tatăl, după ce va fi nimicit orice domnie, orice stăpânire şi orice putere.

In urma aceasta Imparatie va fi singura care va mai exista pe pamant.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s