Divina Comedie

„Oamenii au facut o comedie din religie deoarece s-au facut robii lucrurilor exterioare si a obiectelor pana la ridicol. Acesti pelerini religiosi se duc in sanctuarele lor sfinte ca sa se inchine. Multi fac pelerinaje in Tara Sfanta si cred ca sunt mai aproape de Dumnezeu acolo decat oriunde altundeva pe planeta. In Imparatia lui Dumnezeu, asa cum a vrut El sa fie, nici un loc nu e mai sfant decat altul. ”

„Robia unora consta in alimentatie.Sunt lucruri pe care nu le mananca si lucruri pe care le mananca. Rezultatul este ca daca le mananca sunt sfinti, iar daca nu le mananca nu sunt sfinti. Sfintenie nu sta in hrana pe care o mancam,iar inchinarea nu e dependenta de aceea mancare.”

” Apoi sunt cei robiti de zile. Inchinarea nu sta in zile. Va puteti imagina ca sase zile pe an ma pocaiesc apoi fraul este dat la oparte? Ca invierea lui Hristos este mai valabila de paste decat e in celelalte zile ale anului?”

Alimentele nu sunt sfinte, zilele nu sunt sfinte, locurile nu sunt sfinte. Daca nu indica spre Hristos, ele devin o cursa ce ne face sclavii dependentei religioase. Inchinarea e spirituala, e interioara iar lucrurile exterioare nu sunt necesare. Dumnezeu a binecuvantat lucrurile exterioare, dar necazul e ca noi devenim sclavii lor in loc sa le facem pe ele servitorii nostri.

Ne ridicam deasupra lucrurilor marunte  ale religiei si le privim de sus din locurile ceresti. Este minunat cat de mici par cand esti destul de sus. Adevarata inchinare ne ridica deasupra tuturor vesmintelor religiei, in atmosfera rarefiata a prezentei sfinte si incantatoare a lui Dumnezeu.

Prelucrat dupa ” Rostul Omului” de A. Tozer

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s