Mania lui Dumnezeu

„In aceste zile printre invatatorii religiosi exista o tendinta puternica de a disocia mania de caracterul divin si de a-l apara pe Dumnezeu explicand versetele care o leaga de El” Tozer spunea acesta cu mai mult de 100 de ani in urma. Lucrurile nu s-au schimbat. Actualul refuz de a se accepta doctrina maniei lui Dumnezeu este parte dintr-un plan mai larg al raspandirii necredintei prin punerea la indoiala a veridicitatii Scripturii crestine. Lasati un om sa puna la indoiala inspiratia scripturii, si veti vedea o schimbare ciudata in el, chiar monstruoasa: va judeca Cuvantul in loc sa lase Cuvantul sa il judece pe el; el va hotara ce ar trebui sa invete Cuvantul;el va stiliza, va corecta, va scoate , va adauga dupa cum ii place; dar intodeauna se va aseza peste Cuvant si-l va face sa i se supuna.

Orice lucru mentionat cu claritate doar o data in Sfanta Scriptura poate fi acceptat ca fiind suficient de bine fondat pentru a determina credinta tuturor credinciosilor; si atunci cand descoperim ca Duhul vorbeste in Scripturi de mai bine de trei sute de ori despre mania lui Dumnezeu, trebuie sa ne hotaram daca acceptam doctrina sau respingem fatis intreaga Scriptura.

Iar daca dorim sa o intelegem trebuie sa o vedem in lumine sfinteniei Lui. Sfintenia este conditia morala necesara sanatatii universului Sau, de vreme ce nu exista loc in universul Sau in care sa nu fie Dumnezeu, iar El este separat de orice este nesfant. Raul este o boala morala care trebuie sa se sfarseasca in cele din urma in moarte. Prima grija a Lui este aceasta sanatate morala si orice este contrar acestui lucru se afla sub indignarea Lui vesnica. Oriunde sfintenia intalneste nesfintenia se naste un conflict, cele doua naturi sunt ireconciliabile. Atitudinea si comportamentul lui Dumnezeu in acest conflict reprezinta mania lui Dumnezeu, pentru a-si proteja creatia. Atunci cand El se scoala sa salveze lumea din colapsul moral ce ar putea fi iremediabil la un moment dat, El este manios. Orice judecata a lui Dumnezeu din trecut a fost un act sfant de protejare.

Sfintenia si Mania lui Dumnezeu sunt sanatatea creatiei Sale. Nu este doar drept ca Dumnezeu sa-si manifeste mania impotriva pacatului, dar este si imposibil de inteles cum ar putea sa se intample altfel.

De aceea Dumnezeu a avertizat suficient de mult in privinta maniei Sale si indeamna pe oameni sa se schimbe ca sa o evite. El o face intr-un limbaj pe care ei il pot intelege. In acelasi timp face promisiunea iubirii Sale vesnice, a binecuvantarilor Lui nespuse, a mostenirilor pastrate in cer. Cu toate acestea omul sta sa se judece cu Dumnezeu de ce manios si cum poate un Dumnezeu sa fie asa?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s