Ce sunt aceste înălţimi la care vă duceţi?

O frumoasa povestire in Ezechiel capitolul 20, cu ceva invataminte pentru cine vrea sa asculte. Israel nu, nu a vrut sa asculte. S-au dus sa intrebe pe Domnul dar cand incepe sa le vorbeasca, intr-un fel, a ramas la concluzia ca nu-L asculta nimeni. O fi poporul „asta nou” a lui Dumnezeu, Biserica, cu ceva mai multa atentie?

Ca sa intrebe pe Domnul cu privire la ceva, adica sa existe acea partasie care trebuie sa fie intre popor si Domnul sau, insa trebuie sa existe acea stare de curatie si sfintenie ceruta de cel din pozitia mai inalta. In sensul acesta Domnul Le-a facut de cunoscut nelegiuirile datorita carora, la vremea accea, Dumnezeu nu dorea sa fie intrebat nimic de catre poporul Sau.

„Atunci le-am zis:Lepădaţi fiecare urâciunile care vă atrag privirile şi nu vă spurcaţi cu idolii Egiptului! Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru! Dar ei s-au răzvrătit împotriva Mea şi n-au vrut să Mă asculte.” EU SUNT:  Domnul, Dumnezeul, Stapanul, Proprietarul, Destinatarul, … Dar ei se uitau inca mare parte a unei zile dupa idolii Egiptului. Perioada aceea s-a incheiat, contextul politic, social, material era altul. Gata s-a incheiat cu Egiptul. Dar ei nu intelegeau lucrul acesta. L-au acceptat pe Dumnezeu ca doar le-a facut bine, i-a scapat de muncile grele, de sefi asupritori, de lipsa posibilitatilor de dezvoltare si practicare a propriilor abilitati. Pentru aceasta sunt gata sa fie recunoscatori pot sa mearga la templu, la rugaciune, la sarbatoarea roadelor, sa dea zece la suta, si ce o mai fi nevoie, dar nu sunt gata sa fie poporul Lui suta la suta. Iar Dumnezeu nu este gata sa accepte jumatati de masura. Atunci ei s-au razvratit impotriva Lui. Daca Dumnezeu nu vrea conditiile lor, ei nu au nici o vina.

 

 

 

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s