Devotiunea

Pentru succes in viata crestina trebuie ca starea devotionala sa fie mentinuta pe cat putem. Pentru a ne statornici inimile in aceasta, trebuie sa meditam asupra Cuvintelor lui Hristos si „sa ramanem” in ele, trebuie sa umblam calauziti fiind de Duhul, si trebuie sa staruim neincetat in rugaciune. Desigur ca pentru aceasta trebuie „sa fugim” ori de cate ori putem din lume, sa ne repudiem pornirile firii si sa ascultam de voia lui Dumnezeu asa cum putem noi sa o intelegem.

La prima citire pare ori un fleac, ori putina teorie, dar fara indoiala ca e ceva nespus de greu din moment ce toata lumea crestina s-a dezis de acestea si cauta o cale „nespus” si nescris mai buna.

Aceasta stare devotionala este nimic altceva decat constiinta permanenta a prezentei lui Dumnezeu, vorbirea launtrica parca neintrerupta cu Hristos, si inchinarea tainica in duh si adevar inaintea lui Dumnezeu. Din cati crestini cunoasteti puteti numara 5 care sa faca asa ceva?

Eu nu condamn, ci atrag atentia asupra realitatii. Printre dusmanii cei mai temuti ai devotiunii, nici unul nu este ca si distragerea. Iar acest secol  este plin de tot felul de lucruri care starnesc curiozitatea, care nelinistesc, care imprastie gandurile, care capteaza interesul. Toate acestea, si altele, schimba sensul vietii de la Imparatia lui Dumnezeu din launtrul nostru inspre lumea din jurul nostru, iar aceasta este o distragere. Trebuie sa invatam sa traim intr-o lume ca aceasta si sa fim biruitori asupra ei.

Hai sa cultivam simplitatea, hai sa dorim mai putine lucruri, hai sa umblam in Duhul, hai sa umplem mintile de Cuvant si inimile de lauda, hai sa traim in pace intr-o lume agitata ca aceasta. si Dumnezeu sa ne dea pacea Sa.

Prelucrat dupa A.T.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s