Biserica are nevoie de oameni

Desi strangem mereu fonduri ca sa construim anexe si sa marim spatii, desi modernizam instalatia de lumini si sunet, desi crestem confortul scaunelor, biserica e formata din oameni. 1 Petru 2:5  Şi voi, ca nişte pietre vii, sunteţi zidiţi ca să fiţi o casă duhovnicească, o preoţie sfântă, şi să aduceţi jertfe duhovniceşti plăcute lui Dumnezeu, prin Isus Hristos. Dar partea asta nu intereseaza pe nimeni. Chemam publicul la biserica, dar doar pentru a umple spatiile marite si a ocupa scaunele puse in plus, pentru a avea sens instalatia noua de sunet si reprezentatile mai evoluate ale amatorilor de la „inchinare”. Chemam publicul la biserica pentru ca altfel nu isi are rostul sa tinem o asa somitate de pastor. Si daca chemam un public apoi nu chemam pe oricine. Ii invitam pe cei mari si daca cumva intra in adunarile noastre unul marunt il punem sa stea acolo jos ” la picioarele noastre”. Astia mari sunt aur curat la casa omului, astia mici, sunt o povara in plus pentru bugetul de la constructii si modernizari. 

Uitam totusi ca dupa predica de pe un munte, nu dintr-o catedrala, astia saraci, astia plangaciosi, flamanzi, astia milosi si manipulabili, astia vechi si simpli, astia au fost numiti de Isus Hristos Domnul sarea pamantului si lumina lumii. Oameni care au ceva in ei, ceva ce multi oameni emancipati au pierdut. Si cum isi va capata sarea din nou puterea de a sara? Nu se mai poate face nimic decat sa fie aruncata afara, si sa fie ca piatra de pe drum.

Biserica din ziua de azi se incapataneaza sa stranga astfel de pietre, pentru proiectele ei sunt absolut necesare. Pentru scopul initiat de Hristos sunt absolut inutile. Hristos a cautat si prin ucenicii Lui inca mai cauta oameni. Ii cauta pe cei pe cate Tatal ii i-a dat, sa ii aduca in trup, sa ii zideasca in templu, sa ii faca oameni vii in casa. Biserica are nevoie de oameni si daca am fi intelepti am inceta degrab proiectele noastre in care strangem pietre, si ne-am duce sa cautam un om, macar un om. In cer este mai multa bucurie pentru un om care se intoarce acasa decat pentru o mare multime de pietre, chiar maret asezate intr-o structura omeneasca.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s