Personala

Steinhardt spunea: “De ce ii este omului astazi foame? De iubire si de sens.” Si ii e foame tocmai pentru ca se duce direct dupa ele si astfel le rateaza. Iubirea nu poate fi decat efectul secundar al prieteniei, al deschiderii, al sinceritatii, al omeniei de care dai dovada, in relatia cu tine si cu ceilalti. Sensul nu poate fi decat efectul secundar al conectarii profunde cu realitatea, cu prezentul si cu viata, dincolo de filozofiile si ideile marete care au luat forma in minte.

Secretul e cine esti si cum esti in fiecare moment, asta determina cat de fericit si cat de implinit esti.

Alan Watts: “Cei care incearca sa fie mareti devin din ce in ce mai mici.”

Cu cat incerci mai mult sa te schimbi, cu atat mai mult iti stai in cale. Cand nu mai incerci sa devii cineva, esti liber sa fii cine esti. Cand esti liber de asteptari legate de cum ar trebui sa arate viata ta, atunci poti incepe sa cooperezi cu viata.

Din acest motiv, dezvoltarea personala e tot timpul un efect secundar al felului in care te joci cu situatiile vietii, cu toate evenimentele, cu toate fortele exterioare si interioare care te trag si te imping. Nu poti evita sa progresezi si sa cresti atunci cand te joci. Nu poti evita sa fii fericit atunci cand te joci.

Contributia nu e niciodata incercarea ta de a imbunatati lumea sau de a schimba lumea. De unde stii ca ce crezi tu ca e bine pentru ceilalti chiar li se potriveste? Tot ce faci e sa salvezi pesti de la inec. Contributia e tot timpul efectul secundar al exprimarii a ceea ce esti.

Esti deja acolo unde vrei sa fii. Esti deja acea persoana care vrei sa devii. Cand nu e nevoie sa fii nicaieri altundeva, cand nu e nevoie sa devii nimic altceva, cum esti atunci? Cand nu trebuie sa faci nimic, ce faci atunci? De-abia din punctul asta poate sa inceapa dezvoltarea ta personala.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s