Catre sfinti si catre credinciosi

Să vă purtaţi într-un chip vrednic de chemarea pe care aţi primit-o, cu toată smerenia şi blândeţea, cu îndelungă răbdare; îngăduiţi-vă unii pe alţii în dragoste şi căutaţi să păstraţi unirea Duhului prin legătura păcii.

Care este purtarea „corecta”, in acord cu chemarea care s-a facut? Oamenii religiosi ar putea da o gramada buna de raspunsuri. Pavel da unul singur si nici nu e prea stufos. Cu smerenie, blandete si rabdare in relatiile unii cu altii pentru a putea fi posibila dragostea. Si cu urmarirea neaparata a pacii, pentru a putea fi pastrata unitatea Duhului.

Acum potrivit cu ceea ce spune Pavel putem vedea cat de sireata lupta si cat de usor a invins cel rau biserica. Adunari nenumarate in care se promoveaza tot felul de lucruri care numai la dragoste nu duc pana la urma. Niste comunitati care se scindeaza la nesfarsit.

Ma rog ca Dumnezeu sa ne faca vizibil adevarul. Si ii multumesc lui Dumnezeu ca in intelepciunea Lui, El nu a facut filozofi „consistente”. A enuntat lucruri simple, precise. Religiile noastre le-a imbunatatit, le-a inflorit ca sa incapa in predici lungi care sa ne umple programele, le-a argumentat si explicat mai mult ca sa vada altii ce stim decat ca sa convinga pe cineva. Dar El nu, nu a facut nimic greu s-au stufos. A enuntat cateva lucruri simple si a cautat pe cei care vor degrab sa asculte, si ca dovada a increderii pe care I-o atribuie. Ma rog  să vă îmbrăcaţi în omul cel nou, făcut după chipul lui Dumnezeu, de o neprihănire şi sfinţenie pe care le dă adevărul.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s