Catre sfinti si catre credinciosi

Cercetaţi ce este plăcut înaintea Domnului şi nu luaţi deloc parte la lucrările neroditoare ale întunericului, ba încă mai degrabă osândiţi-le.

Nu luati deloc parte la lucrarile neroditoare ale intunerecului. Dar pentru aceasta trebuie ca sa nu aveti nici o legatura cu cei care macar ca isi zic frate, traiesc in neoranduiala sau in neascultare, pentru ca traind asa ei fac lucrari de ale celui rau, iar cel care ii sunt aproape intr-un fel sau altul ii sprijina. Aceasta invatatura despre separare este mult pagubita de tot felul de invataturi omenesti si de interpretari si aplicari ale Cuvantului. Si pagubita este si umplerea cu Duhul lui Dumnezeu, cel care poate ajuta la facerea lucrarilor pentru Dumnezeu. In lipsa Duhului lucrarile omenesti sunt palide lucrari religioase avand o forma de piosenie dar care nu servesc spiritual la nimic.

Mai degraba osanditile! Dar cum ar putea cineva care pastreaza o stransa legatura cu cei care fac altfel de lucrari, sa le osandeasca? S-ar osandi pe ei insisi. Ramane numai o bogata diplomatie si tot felul de tertipuri si filozofii care sa faca compromisul acceptat si frumos.

A face lucrarea lui Dumnezeu implica aceasta separare si curatie totala. Dumnezeu se foloseste de vase de cinste, vase care nu sunt folosite la nimic altceva decat in slujba acea sfanta de la Templu. Lucru de neinteles pentru mintile largi si impaciuitoare ale veacului in care traim. A face lucrarea lui Dumnezeu inseamna a osandi cumva lucrarile desfasurate in paralel de cel care perverteste totul si umple de minciuna. O mica parasire a vehementei, o indulcire a tonului ar face adevarul sa fie pagubit de claritate. Nimicitorul castiga mult cand lucrarea lui Dumnezeu pierde putin. Batalia aceasta este frenetica. Pentru Hristos batalia aceasta a fost puternica si L-a implicat pe de-a intregul. Pentru credinciosi actuali batalia aceasta a fost pierduta de mult, nu printr-o infrangere rasunatoare, ci printr-o abandonare istorica.

Nu duce biserica lipsa de activisti, ci duce lipsa de oameni ai lui Dumnezeu; sfinti si statornici, neinduplecati si curajosi chiar in fata acuzatilor de extremisti si de lipsa de compasiune. Satan ne-a batut cu armele noastre.

„Deşteaptă-te tu, care dormi, scoală-te din morţi, şi Hristos te va lumina.”

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s